KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Farger Kávézó, Budapest, Zoltán utca, Szabadság tér

farger kávézó teszt pultBe kell valljam már régóta tervezem meglátogatni és tesztelni a Farget-t, de eddig valahogyan kimaradt. Most egy szép, napfényes téli szombat délután tértem be másodmagammal a Szabadság tér sarkán található kávézóba. Már belépés előtt szemügyre vettem a kirakatokban a sokféle, színes bögrét, csészét és a Farger saját márkájú negyed kilós kávéját. A kávézóba belépve jobb oldalon a pult található, az első részben 2 asztal majd hátrébb az alsó szinten a dohányzó, felül a nemdohányzó rész.

farger kávézó teszt belsőAz alsó szinten, egy ablakhoz közeli részen foglaltunk helyet, a fotózáshoz ideális fény miatt.  A kávézó olyan 30-35%-on pöröghetett ránézésre. A kiszolgáló gyorsan, nagy mosollyal jelent meg és meg is kaptuk a tetszetős ital, étel lapunkat. A rendelés a következőkből állt : egy risztrettó, egy forró csoki (tejcsokiból – több féle is van) és egy kis üveges kóla. Ezek felvétele gyorsan, zökkenőmentesen történt a forró csokinál a felszolgáló rákérdezett, hogy mehet-e rá tejszínhab. A kiszolgálásra nem kellett sokat várni. A risztrettóhoz érkezett egy tasak Caffé Perté logós fehér cukor, kávé tejszín és egy kis apró keksz. Szalvéta volt, kisérő víz nem, de ezt a rendelt kólának tudom be. A forró csoki mellé is járt egy hasonló keksz és szintén szalvéta alátét. A risztrettó mennyisége hibátlan volt, ízre is rendben volt, mindössze annyi megjegyzésem, érzésem volt, hogy lehet kissé forró volt a víz, mert nagyon enyhén mintha megégett volna. (ezt a készséges és barátságos személyzetnek is megemlítettem beszélgetésünkkor) Mindkét ital hőmérséklete és teljes egésze jó volt. Ahogy azt a személyzettől megtudtam a Caffé Perté pörköli nekik a saját keveréket, mely 100% arabica kávé, és ez negyed kilós kiszerelésben meg is vásárolható a kávézóban. (őrölt és szemes változatban is bruttó 2.690 Forintos áron). A pultban egy két fejes FAEMA teljesít egy La San Marco adagolós őrlővel karöltve.

farger kávézó teszt risztrettóA hely 6 éve nyitott és a vendégek kb. 90%-a törzsvendégek közül kerül ki. Ez némileg a nyári (teraszos) időszakban változik, amikor a külföldi túristák is szép számmal megjelennek, mely betudható a Szabadság tér közelségének.

Amit még megtudtam, hogy a tulajdonosok nagyon komolyan gondolják a kávézást, az állandó minőséget, így folyamatos a minőségi kontroll, és a gépek tisztítása is minden napos bevett gyakorlat. (sajnos ez hazánkban nem mindenhol van így, de ez egy másik cikket érdemelne meg)

Az árak: risztrettó, eszpresszó 380 Forint, a dupla 610 Forint. A kapucsinó pedig 490/650 Forint. Ez belvárosi mércével nézve teljesen rendben van.

A bevezetőben említett sok-sok bögre, csésze mint megtudtam a törzsvendégek ajándéka, ezeket a világ minden pontjáról hozzák a kávézóba, mely a kirakatokat díszíti.

Összességében hangulatos, jó hely a Farger, mely kutyabarát kávézó, és ingyenes WIFI-vel is a vendégek rendelkezésére áll : én még ide biztosan vissza fogok térni!

Pontozás:

farger kávézó teszt bögrék1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Blaze
5 4 5 5 5 24

Farger Kávézó
Budapest, 1054, Zoltán utca 18.
Tel. : 20-959-9128

Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek: 07:00 - 22:00
Szombat-Vasárnap: 09:00 - 17:00