KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Bemutatkozik a Doppio Barista Iskola

doppio barista iskolaMost egy újonnan alakult barista képzési lehetőséget mutatunk be, a Doppio Barista Iskolát. A Doppio-t ketten alapítottuk Balázs Lászlóval. Ezzel egy új színt viszünk a hazai barista oktatásokba, az élménytanfolyamot.

A kávézás ugyanis élmény. Minden egyes csésze kávét, legyen az espresso vagy cappuccino, illik a tökéletességre hangolni készítőjének. Ehhez elkötelezett szakemberekre van szükség, melyből valljuk be Magyarországon nincs túl sok egyelőre. A mi feladtunk az, hogy a hozzánk beiratkozókat ne csak megtanítsuk az italok tökéletes elkészítésére, hanem egyben mély elkötelezettséget is adjunk a szakma iránt. Csak így lehet folyton megújulni, továbbfejlődni! Rengeteget lehet tanulni a kávéról. Ahogy szoktuk mondani olyan ez, mint az autóvezetés: mi a tanfolyam alatt az alapokat tanítjuk, fűszerezve a legújabb és látványos technológiákkal, a lehető legtöbb típusú és fajtájú kávé kóstolásával, hogy minden egyes tanulót elvigyünk abba az őrületbe, ahová mi is már egy ideje beleestünk, a kávé feneketlen világába. Igyekszünk, hogy ne csak egy szakmát adjunk, hanem vele együtt az alázatot is. Az előbbit papír formájában bárhol meg lehet szerezni, az utóbbit csak a keményvonalas iskolákban, amelyből kevés van. Aki hozzánk iratkozik, garantáljuk neki, hogy az egyik legjobb hazai képzésben fog részesülni! Ezt bizonyítják az eddig elért eredményeink is. Mindketten részt vettünk már versenyeken és terveink szerint szerepelni is fogunk még pár évig. Igyekszünk a dobogón maradni, illetve célunk természetesen a legfelső fok. Azt gondoljuk, hogy az ilyen megmérettetéseken jól lehet az egyén felkészültségét mérni, noha elég egy kis baki és mindennek oda! Magunk mellett a tanítványainknak, illetve tanulóinknak is biztosítjuk a versenyeken való megmérettetés lehetőségét, a teljes felkészítést is beleértve!

horváth lajos baristabalázs lászló barista

doppio barista képzésA klasszikus barista tanfolyam tematikáját 9 alkalmasra terveztük. Így helyet kaphat kicsit több gyakorlás, és a kávé szeretetét is át tudjuk adni, mely mint írtuk nagyon fontos a végeredményben. Indulásnak két kétkaros kávégéppel felszerelt munkaállomást tervezünk, de igény szerint egy harmadikat is be tudunk vetni. A barista oktatás csoportjai alapesetben 4, de maximum 5 fős létszámmal indulnak, hogy ne kelljen sorban állni a gépeknél. Ezt fontosnak tartjuk, hisz nem engedhető meg, hogy 6-8 fő egy gépen tanuljon. A technikásabb órákon ketten tervezünk ott lenni, hogy minden egyes tanuló kellő figyelem mellett sajátítsa el a tudást. Nagy hangsúlyt fektetünk az élménytanulásra. Nemcsak elmondunk dolgokat, meg is tudjuk mutatni! A kávéval töltött évek alatt sok információt és eszközt beszereztünk! Az espresso iskolája mellett az alternatív kávékészítési módokat is megmutatjuk, és naprakész újdonságokat is kitárgyalunk az órákon. Napi szinten kóstoltatunk más és más kávét, többféle pörköléssel és eljárással készítve, szemléltetve a különbségeket. A tanfolyam emellett a jól megszervezett, tiszta és precíz munkára fókuszál! Le lehet írni mindenféle jól hangzó mondatot, de ez a legfontosabb. A 9 alkalmas oktatásba kávéismeret, gépismeret, az espresso italiano standard italai, latte art alapok, alkoholos, különleges és kreatív kávés italok, a kávéspulthoz kapcsolódó italok, és sok gyakorlás fér bele. A szemléltetések során törekszünk arra is, hogy az egyes italokat megmutassuk hagyományos bárkörnyezetben elkészítve, és a látványos vendégcsalogató módszereket is ismertessük.

doppio home barista és latte art tanfolyamokA hagyományos barista oktatás mellett  egy magasabb szintű latte art képzést is indítunk. Az alap barista tanfolyamokkal egy iskolában sem jutnak túl messzire a latte artban. Hiába van kiírva, aki kizárólag azért jelentkezik, hogy latte artot tanuljon, csalódni fog. Érthető, hisz az 5-6 alkalmas oktatásokba nem igazán fér bele, hogy napokig egy-egy minta tökéletesítése legyen a cél. Ezért, mintegy hiánypótlás miatt hoztunk létre egy külön, csakis a latte artra épülő tanfolyamot. A tanulók nemcsak a hagyományos alapöntéseket, hanem a bonyolult öntési technikákat, díszítéseket is megtanulhatják. Maximum 4 fős csoportokban indítjuk a tanfolyamot. Természetesen nálunk lehetőség van összevonni a két tanfolyamot, mindezt teljesen versenyképes áron. Ki tudjuk jelenteni, hogy a nálunk elvégzett klasszikus barista és latte art kombinált tanfolyam elvégzése után tudásban bárhol megállhatja a helyét!

doppio barista iskola tanfolyamMég egy újdonság, az amatőr, avagy home-barista képzés, amely szintén hiánypótló. Itt egy kicsit szabadabb lesz a légkör. Megmutatjuk az otthoni kávégépek és őrlők használatát, tisztántartását, és mindazt, ami elengedhetetlen a jó kávéhoz. A csoport érdeklődésétől függően el tudunk kalandozni az espressók világában, és betekintést nyerhetnek az alternatív kávékészítés világába is! Megmutatjuk a tejhabosítás lépéseit és gyakorlásra is adunk lehetőséget.

Reméljük felkeltettük az érdeklődését iskolánk iránt, amennyiben további kérdése van, keressen minket az elérhetőségeinken!

Balázs László és Horváth Lajos
www.doppio.hu