KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Kávétermelő országok

A kávét mintegy 80 trópusi és szubtrópusi országban az északi szélesség 23. és a déli szélesség 25. fok közötti, úgynevezett kávéövben termelik. Ezek közül azonban csak kb. 50 országban termelnek...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Hosszú kávé máshogyan - Hario V60

A hosszú kávéra, vagyis a csöpögtetős eljárással készített kávéra sokan csak legyintenek, pedig ebben a műfajban is lehet nagyszerű minőséget produkálni. Természetes itt is nagyon fontos, hogy tisztába legyünk a...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Beszámoló a 2. Gramm Prix amatőr latte art bajnokságról

8 gramm kávézóA hétvégén megrendezésre került a Gramm Prix második fordulója. A Kávékorzó olvasói már tájékozódhattak előző cikkünkben arról, hogy kik és milyen céllal hívták életre ezt a 10 fordulóból álló bajnokságsorozatot.
2. gramm prix érdeklődőkNos, akik vasárnap jelen voltak az eseményen láthatták, akik nem jöttek el azoknak ezúton mutatunk ízelítőt abból, mennyire beigazolódott a szervezők elképzelése.
A résztvevő versenyzők száma 9-ről 15-re ugrott, az érdeklődők pedig teljesen megtöltötték a kis kávézót. A következő fordulókra úgy fest, hogy már csak előzetes bejelentkezés alapján lehet bejutni, amely a Facebook közösségi portálon keresztül tehető meg.

2. gramm prix versenygépA verseny 15 indulója több körben mérte össze tudását és nagyon fontos megemlítenem, hogy a látottak alapján a jó eredmény nem csak tudás, hanem hidegvér kérdése is volt.
Erre a jónéhány remegő kézből következtettem, amely kezek munka közben, nem versenykörülmények között valószínűleg a legnagyobb nyugalommal öntik a szebbnél szebb mintákat.
2. gramm prix győztesAz aktuális versenyszám a rozetta volt, amelyből kettőt kellett önteni. A három tagú zsűri a minta szépségén kívül azt is figyelembe vette, hogy mennyire sikerültek hasonlóra az alkotás párok. Döntéseiket olyan színű lap egyidejű felemelésével hozták meg, amelyet a nekik jobban tetsző mintát tartalmazó csészék alatt láttak.

Az izgalmas verseny döntőjét a Kávékorzó oszlopos tagja, Horváth Lajos vívta Somogyvári Balázzsal és nagy küzdelemben Lali a második helyet szerezte meg ezúttal. A nyertes Balázs lett. Mindkettőjüknek és természetesen az összes többi részvevőnek is, valamint a verseny szervezőinek /Cserkó Péter, Cserhalmi Zsolt, Kovács Antal/ ezúton is gratulálunk.

2. gramm prix horváth lajos2. gramm prix cserkó péter2. gramm prix kovács antal

A versenyzők névsora:

Balázs László
Várady Tibor
Cserkó Péter
Cserhalmi Zsolt
Úri Attila
Szőnyi Éva
Török Ádám
Kovács Antal
Gál Miklós
Kazinczy Attila
Muskovits Gábor
Takács Alexandrosz
Csuka Balázs
Somogyvári Balázs
Horváth Lajos

Helyezések és pontok:

4: Cserkó Péter 4 pont
3: Török Ádám 6 pont
2: Horváth Lajos 8 pont
1. Somogyvári Balázs 10 pont



2. gramm prix elődöntő2. gramm prix döntő2. gramm prix döntő mintái
2. gramm prix luigi önt2. gramm prix készül a rozetta2. gramm prix várady tibor
van aki ilyet is tud

A következő fordulón tulipán mintát kell majd önteni a jelentkezőknek. Természetesen arról az eseményről is szándékunkban áll egy kis élménybeszámolót tartani az Kávékorzó olvasói számára.

Írta és fotók: paljoc