KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Gramm Prix ÁPRILIS

Gramm Prix ÁPRILIS

Januártól a Gramm Prix kávézó egy különleges eseményre hívja fel a vendégei, baristák és kávészeretők figyelmét! Egy havonta megrendezésre kerülő nyílt latte art versenyre szeretnék meghívni az érdeklődőket, ahol a versenyzőknek egy minden hónapban előre meghatározott motívum töltésére kell felkészülni. A formára öntött cappuccinokat egy három tagú zsűri értékeli, akiket a nézők közül sorsolnak ki, így az italok mindennapi fogyasztói értékelhetik az elkészült mesterműveket.
A verseny folyamán egyszerre két ember verseng, akik két-két megegyező cappuccinot készítenek, az előre megbeszélt minta szerint. Minden párból egy versenyző jut tovább, majd a győztesek versenyeznek egymással egészen addig, míg egy ember marad, aki ezzel a hónap Gramm Prix győztese címet nyerheti el. A zsűri az értékelés folyamán figyelembe veszi a minták harmóniáját, méretét és csészében való elhelyezkedését. Lényeges kritérium, hogy a két ital mintája megegyező legyen.

Minden versenyző a saját eszközeivel (tömörítő, tejkiöntő) dolgozik, ezen felül lehetőség van saját csésze és tej használatára.

A kávét a Tonino Lamborghini biztosítja.

A következő verseny időpontja: 2011. április 17., 15:00
Helyszíne: 1031, Budapest, Bokor utca 15-19 (Tonino Lamborghini logó alatt található a kávézó)

Márciusban a versenyzőknek espresso macchiatot kell készíteniük, rozetta motívummal a tetején.

A hely korlátozott adottságai miatt versenyző és néző kategóriában is kötelező a jelentkezés. Jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a Gramm Kávézó Facebook oldalán lehet. A levélben fel kell tűntetni, hogy versenyzőként, vagy nézőként kíván az eseményen részt venni.

A helyszínen készült italokat a résztvevők a ház ajándékaként elfogyaszthatják és természetesen a nézőket is megvendégelik egy kávéval!

Mindenkit szeretettel vár a 8 Gramm csapata!