KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Óriási találmánynak tartják a franciák a dobozos kávét

Óriási találmánynak tartják a franciák a dobozos kávét

Egy 61 éves francia feltaláló legutóbbi találmányát készül piacra dobni egy országbeli szupermarket hálózatban. Ez pedig nem más, mint dobozos kész kávé.
A nagy nyugati országot úgy tűnik később csapta meg a dobozos kávé szele, ami nálunk már több éve létezik. Tán a nagy felfedezés nem is annyira egyedi?

Az idős vállalkozó szellemű már áruba bocsájtotta az általa kreált nyomtatópapírból készült WC papírt, - hogy mindenki kedve szerint díszíthesse - és tervezett tananyaggal ellátott oktató jellegű tekercset is az illemhelyre. Ő az, aki létrehozta a francia feltaláltok aranyérmét, és aki parfümkapszulát csinált háziállatoknak.

Két évvel ezelőtt, amikor a mindig keménykalapos kreátor, Christian Poincheval felmérte a vásárlók még kielégítetlen igényeit; kipattant agyából az új találmány. Dobozos tejet; levest, gyümölcslevet kapni; kávét miért nem? Pedig ez a második leggyakrabban vett ital a világon! Az öreg nagyapját idézte fel, aki vasárnaponként lefőzte következő heti kávéadagját és ezt egy földbe rejtett edényben konzerválta.

Christian lelkesen kezdett kopogtatni a gyárak ajtaján, és végül a TetraPaknál nyert bebocsájtást. A cég franciaföldön is kartondobozokat gyárt, ám ott ezeket leginkább szója-termékekkel töltik meg. A dobozos kávé lehet finommá őrölt, vagy szemcsés, jégideg, vagy forróvá melegíthető. Mélybarna színű, könnyű habja lassan csordogál le a bögre oldalán. Szűrőt sosem kíván.

A termék tesztelésének első körében 7 db automatát állítanak fel 80 liternyi dobozos kávéval megtöltve. Az egyik legnagyobb francia kereskedelmi lánc fogja árulni a terméket, ami szülőatyjának arcképével lesz ellátva. 85, 000 litert gyártanak évente, és egy egységért 3 Eurót (800 Ft.) kell fizetnie a vásárlónak - aki épp akkor kívánja elfogyasztani a barna örömöt, avagy otthon lusta pepecselni vele.

Forrás : Napiász