KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Tonino Lamborghini forrócsokoládék

Tonino LamborghiniA Lamborghini márkához önkéntelenül társítjuk a minőséget és a stílust. Nincs ez másképp a márka által fémjelzett forrócsokoládék esetében sem. A kapott mintákkal kapcsolatban igen magasak voltak az elvárások, mivel prémium kategóriát képviseltek. A Tonino Lamborghini forrócsokoládékat a forgalmazótól a Coffe De Luxe Kft.-től kaptuk bemutatásra.

A Lamborghini forrócsokik kétféle kiszerelésben vásárolhatók meg, 1,5kg-os műanyag dobozosban a klasszikus, illetve 0,5kg-os fémdobozos csomagolásban 8 -féle ízben. A teszten a 0,5 kg-os csomagolású termékek jártak.

tonino lamborghini forró csokoládé választék

A dobozt kibontva belül egy ezüst tasakban található maga a csokoládé por egy műanyag adagoló kanál kíséretében. Az alkotóelemeket böngészve cukor, alacsony zsírtartalmú kakaó, kukorica keményítő, ízesítők és só, amit feltüntet a gyártó. "E" számot még véletlen sem láttam feltüntetve, ami jó jel, ha nem az ízesítők címszó alatt bújnak meg.

tonino lamborghini forró csokoládéNincs más hátra mint elkészíteni, és megkóstolni a mintákat. A gyári adagolás 100-120ml tejet irányoz elő 25g forró csokoládé por hozzáaádsával, így ennyit használtam. Az elkészítéshez a Clatronic tejhabosító és forrócsokoládé készítőjét használtam, mivel tapasztalatom szerint ezzel tökéletes forrócsoki készíthető.

Természetesen elkészíthető a kávégép gőzcsövét használva, vagy akár tűzhelyen edényben is. Amire figyelni kell, hogy addig kell melegíteni és „pörgetni”, amíg el nem éri a megfelelő konzisztenciát. Ezt arról lehet felismerni, hogy fel-fel buggyannak a buborékok.

A Lamborghini forró csokoládénál valószínűleg tényleg nem trükköztek a felhasznált anyagokat illetően, mivel viszonylag hosszabb idő kellett a besűrűsödéséhez, és a kapott forrócsoki nagyon jó állagú lett. Nem pudingosan sűrű, egybeálló, hanem valóban olvasztott csokoládé hatású.

Ízeket tekintve is teljesen rendben vannak az arányok. Kellemesek a különféle ízesítések is (barna, fehér, étcsoki-dark, mogyoró, rum, narancs, amaretto, menta). Meglepetésemre az általam nem kedvelt fehér forrócsokoládé is teljesen fogyaszthatóra sikeredett. Ezt általában elég nehezen találják el a gyártók, sokszor inkább vanília pudingot kapunk, mint fehér csokoládét. Amit még külön kiemelnék, hogy az éppen fogyasztott ital illatban is nagyon szépen átjött. A mogyorósnál hihetetlen finom pörkölt mogyoró illat volt, amikor készült.

Összességében a Tonino Lamborghini forrócsokoládék kipróbálását bátran merem ajánlani!

A Tonino Lamborghini forró csokoládék megvásárolhatók webáruházunkban.


A forró csokoládékról bővebben ide kattintva olvashat:


http://www.kavekorzo.hu/szakmai-kavezo/forro-csoki-a-megunhatatlan.html
http://www.kavekorzo.hu/szakmai-kavezo/csokoladefajtak-es-kulonbsegek.html