KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

A kávépörkölés bemutatása és fázisai

A pörkölés az a folyamat, aminek során létrejön a zöldkávéból a kávéital alapját képező pörkölt kávé. Ez által lesz a nyers ízből illat és aroma. A pörkölés magas hőmérsékleten történő...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Kávékészítés kotyogóval - egy csepp tört…

A zárt rendszerű kávéfőzők lényege, hogy a gőz fejlesztése egy zárt kazánban történik, így a kávéőrleményt a keletkező (1-1,5 bar túlnyomású) vízgőz lúgozza ki. Ez tekinthető a mai eszpresszó-technológia ősének...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Az év legjobbja díjátadó december 2.-án

lila körte kávézóEzúton szeretnénk tájékoztatni mindenkit, hogy 2011. december 2.-án 16 órakor a LILA KÖRTE CAFE. 1053. Budapest, Kecskeméti u. 2.-ben ünnepélyes keretek közt átadjuk a KÁVÉKORZÓ által meghirdetett AZ ÉV KÁVÉHÁZA 2011., AZ ÉV TOP 10 KÁVÉHÁZA 2011., AZ ÉV BARISTÁJA 2011., AZ ÉV KÁVÉPÖRKÖLŐJE 2011., AZ ÉV KÁVÉJA 2011, és AKI A LEGTÖBBET TETTE A BARISTA SZAKMÁÉRT 2011-ben díjakat.

A Magyar felnőtt lakosság több mint 70%-a fogyaszt rendszeresen kávét! Az elmúlt években megnyitott vendéglátó ipari üzletek többsége a Café, vagy Kávéház elnevezést választotta. A Magyar kávékultúra fejlődésében egy új generáció jelent meg, melynek tagjai túlzás nélkül állíthatjuk, hogy mesteri fokra emelték a kávékészítést. Ezek a szakemberek és üzletek jól láthatóan nem bújnak márkanevek mögé, egyszerűen önmagukat adva nyújtanak élményt a fogyasztóknak. A hazai szakemberek az elmúlt években, különböző kávékészítési kategóriákban a világ élmezőnyébe kerültek.

A KÁVÉKORZÓ úgy döntött, hogy a közönség és a kávés szakma képviselőinek szavazatai alapján díjazza a legjobbakat. Hisz Ők azok, akik példát mutatnak és bebizonyítják, hogy a kávé esetében már nem elég, hogy keserű és fekete.

A díjátadás helyszínéül egy különleges cukrásztermékeiről ismert kávéházat választottunk, ahol természetesen különleges kávéval várjuk az érdeklődőket. Az eredmények kihirdetésére Hajcsunk Tibor Urat, a Chelmsford-i székhelyű Speciality Coffee Association of Europe (S.C.A.E.) regionális koordinátorát kértük fel.

Szeretettel várjuk a kávérajongókat is a díjátadóra, legyenek részesei a Magyar kávékultúra megújításában aktív szerepet vállalók díjazásának.

A szavazási lehetőség hamarosan véget ér. Aki még nem szavazott volna kedvenceire, az november 30.-ig még megteheti.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy részvételét az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen visszaigazolni, regisztrálni szíveskedjen.

Üdvözlettel: Józsa János