Hozzávalók:
- 150 ml kávé (ez lehet eszpresszó forróvízzel hosszabítva, vagy french pressel,esetleg filteres kávéfőzővel készített)
- 4cl narancslikőr
- 4cl tejszín (esetleg tejszínhab)
- 1 kávéskanál porcukor
- egy csipet apróra vágott narancshéj
- egy szelet narancskarika, vagy hosszú-vékony narancshéj-spirál
A hideg tejszínt verjük habbá, majd adjuk hozzá a cukrot és az apróra vágott narancshéjat. A forró kávét kerverjük össze a narancslikőrrel, öntsük magas falú hőálló pohárba. A tetejére kanalazzuk rá a tejszínhabot (vagy nyomjunk rá a flakonos tejszínhabból, és arra szórjuk az apróra vágott narancshájat). Narancskarikával, vagy narancshéj-spirállal díszítsük. Csészealjon, szalvétával és kávéskanállal kínáljuk.
Narancs helyett készíthetjük kávénkat más ízesítéssel is. Lehet ez kókusz, vanília, karamell vagy banán is. Próbálják meg!
Fotó: nemisbéka