KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

tamp & pull kávézóKét hete új helyen ihatjuk a város legfinomabb kávéját! Koffein ügyben tényleg nem viccelünk, úgyhogy legnagyobb örömünkre bukkantunk rá a Czuczor utcában nyílt Tamp & Pull Espresso Bar-ra. Hogy mitől olyan szerencsések a Corvinus-os egyetemisták, amiért a közelükben nyílt az üzlet? Attól, hogy minden, ami a kávéhoz kapcsolódik tökéletes minőségben kapható itt. Ráadásul körülbelül fele annyiért, mint a nemzetközi kávézóláncok bármelyikében.

tamp & pull eszpresszó bár portálAugusztusban nyílt valószínűleg Magyarország első olyan újhullámos eszpresszó bárja, amit az ott dolgozó profi baristák maguk, a két kezükkel építettek, a bontástól az utolsó szög beveréséig. Az említett baristák nevesítve Molnár Attila és Török Ádám az itthoni barista szakma ismert alakjai.

hullám hostel révfülöp portálA nyári balatoni szezon kezdetén úgy érzem érdemes és indokolt foglalkozni kávézás tekintetében is a Hullám Hostellel függetlenül attól, hogy nem egy kávézóról van szó. Az északi parton a 71-es út mentén álló piciny szálló régóta a hátizsákos turisták kedvelt célpontja, érkeznek ide a világ minden tájáról évről-évre, de közkedvelt megállója iskolai kirándulásoknak is.

center café kecskemét portálEzúttal ismét Kecskemét főterére, a Rozmaring Bisztróval szimbiózisban élő Center Caféba látogattunk el. A belső szolidan elegáns, sötétebb napokon enyhén intim félhomályba burkolózó, hangulatos nagyfoteles sarokkal, a hangfalakból diszkréten halk, kellemes jazz szól. A pult tisztán high-tech hangulatáról a sok fémburkolatú daráló és a kétfejes Faema kávégép gondoskodik. Amikor alkalmas rá az idő, érdemes a teraszon helyet foglalni, árnyas kilátás nyílik a város főterére.

a kávé háza belső térA közelmúltban teljes arculatváltáson átesett szekszárdi kávézóban igen jól sikerült megvalósítani az elképzelést, miszerint a megszokott miliővel teljesen szakító, azzal homlokegyenest ellenkező design jellemezze azt. Mint a tulajdonostól, Tóth Sándortól megtudtam, két fontos dolog hívta életre a változtatást. Az egyik, hogy a megnövelt alapterülettel több vendégnek adhasson helyet az üzlet, ill. mindezt kényelmesebb formában tegye.