KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 Az AVX Café pörkölő üzeme 2017-ben kezdte meg a működését. A pörkölés technikai hátterét egy Giesen W15A típusú pörkölő nyújtja. Választékunkban megtalálhatóak egyaránt a kedvező árfekvésű kávék mellett a specialty minősítésű babokon át, a rendkívül nehezen elérhető tételek is. Melyeket igyekszünk megosztani a nagyközönséggel. Mint minden szegmensben, itt is prioritás a folyamatos tanulás, fejlesztés, hiszen csak így lehet kedvező áron, kiváló minőséget nyújtani. Pörkölési stílust tekintve nem tesszük le a voksunk el egyik irány mellett sem. Így a szortiment részét képezi a világos pörkölésű kávéktól kezdve, a közepesen át, néhány sötétebbre pörkölt tétel is. Az Ethiopia Yirgacheffe Aricha kávénk, Etiópia Yirgacheffe régiójából származik (1950 - 2100 méteres tengerszint feletti magasságból), melyet a Kebel Aricha feldolgozó állomáson dolgoznak fel. A tétel nem egy nagy farmról érkezik, hanem a régióban élő 650-750 kistermelő kemény munkáját tükrözi. Ugyan ilyen diverzitás jellemző a kávét alkotó ősi etióp (Heirloom) variánsokra. A szemeket mosott eljárással dolgozzák fel, majd emelt afrikai ágyakon szárítják. Pörkölését tekintve abszolút a világos stílust képviseli. Profilozása során törekedtünk arra, hogy a cupping során egyáltalán ne jelenjenek meg a "pörkölt" ízjegyek, ellenben az ananász, sárgabarack, bergamot és citrusok domináljanak. Közepesen testes kávé, kellemes utóízzel. Eszpresszónak elkészítve ajánljuk, 1 : 2 - 2,5 kivonatolási aránnyal. A kávé a legszebb formáját a pörköléstől számított egy hónapon belül mutatja. Azonban érdemes legalább 7 napot várni a kóstolásával a pörköléstől számítva - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Pellini 1922-ben családi vállalkozásként indult Észak-Olaszországban, Veronában. A kifogástalan minőség iránti elkötelezettségük hamar gyümölcsözővé vált, így rövid időn belül vezető szereplőjévé fejlődtek az igényes olasz kávépiacnak. A Pellini környezettudatosságával, és a fogyasztói igények maximális figyelembe vételével a legkorszerűbb és a legkíméletesebb gyártási technológiát alkalmazza. A gondosan és aprólékosan válogatott kávészemekkel, a fajtafüggő egyedi pörkölési eljárással, illetve a kávé szakértők mélyreható ellenőrzésével folyamatosan biztosítják a tökéletes színvonalat. A PELLINI TOP 100% arabica: különleges kávé 100% arabica kávészemekből, amelyeket közvetlenül a származási helyükön szelektáltak. A Pellini a legjobb öt termőterületének (Brazília, Guatemala, Nicaragua, Haiti, Kenya) választékát gyűjtötte össze ebbe az exkluzív válogatásba. A kíméletes észak-olasz pörkölésnek köszönhetően harmonikus íze mellé alacsony koffeintartalom párosul (1,3%). A kakaós, csokoládés íz világa az arabika fajtára jellemző lágy, gyümölcsös, citrusos aromával teljesedik ki, mely cukor nélkül is kiválóan élvezhető. Espressonak és ristrettonak épp úgy tökéletes, mint cappuccinohoz és más tejes italokhoz - tudtuk meg a forgalmazótól.

Pacificaffe Jingle Blend szemeskávé teszt Cégünk megalapítása óta, minden munkatársunk legjobb tudásával azon dolgozik, hogy szlogenünknek megfelelően törekedjünk a tökéletességre. A Jingle Blend az ünnepi hangulatra készült 100% arabika keverékünk felidézi bennünk a karácsony illatát. Egy izgalmas, készülődéssel teli, sürgős-forgós hét után, nincs is jobb érzés, mint egy csésze kávé mellett megélni az ünnepek meghitt varázsát. Hangolódj velünk az ünnepekre! Boldog Karácsonyt! - tudtuk meg a forgalmazótól.

Go Caffe Plantation AA India Single Origin kávéteszt A GO márknév a Goriziana pörkölő tulajdona, 2011 óta gazdagítja a pörkölő kínálatát. A GO termékpalettába kerültek a többek között a Goriziana single origin kávéi, a biokávéjuk, Nespresso vagy Dolce Gusto kompatibilis kávékapszuláik, és a koffeinmentes kávéjuk is többek között. A minőségben nem lehet kétségünk, azt a Goriziana pörkölő ötven éves tapasztalata garantálja. A most szereplőn kívül még Mexico Altura, Brazil Santos, és Kilimanjaro single origin szemes kávékat is készít a cég. Az India Plantation kávé alapanyagát közvetlenül szerzik be néhány kis termelőtől, akik a a legjobb minőséget biztosítják a pörkölő számára. Alacsony koffeintartalmú, és visszafogott savakkal rendelkező, önmagában is kellemesen édes kávé - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Tanzánia Kilimanjaro szemeskávé teszt Hogyan került a kávé a Kilimandzsáróhoz? Katolikus misszionáriusok vittek először kávét a hegyre, 1898-ban. A híres Kilimandzsárón terem ez az értékes növény, de azért ne a hegycsúcsot képzeljük el kedvenc helyének. A hegy lankáin 1700 és 1850 m közötti magasságon termesztik. 20 éve került először erről a területről kávé a Kapucziner kínálatába. Azóta megvan a vásárlói törzsközönsége. A tesztelt kávé friss augusztusi szüretből került vizes eljárással feldolgozásra. Ezúttal egy világosabb pörköléssel a Tanzániai kávé gyümölcsös ízvilágát hangsúlyoztuk a pörköléssel - tudtuk meg a forgalmazótól.