Sikeresnek ígérkezik a brazil Instituto Agronomico de Campinas (IAC) két évtizedes nemesítési programja, amelynek célja a természetesen koffeinmentes, ugyanakkor nagy hozamú arabica fajták előállítása – írja a brit Guardian.
Egy vállalkozás egy picit az álmokról is szól. Mi a Kapuczinerben 30 éve arról álmodtunk, hogy elhozzuk a magyar vásárlók számára a világ legjobb kávéit. Nagyon merész álomnak tűnt. Hosszú, rögös út vezetett idáig amikor közeledve a 30. évfordulóhoz elmondhatjuk, hogy álmunk javarészt valóra vált. A kávés szakma 30 év alatt nagyon sokat változott és fejlődött. Az elmúlt években új fajták, új fermentációs eljárások, új minőségellenőrzési módszerek és műszerek jelentek meg, mi pedig igyekszünk ezekkel is lépést tartani.
Jelenlegi kávés karrierem egyik legnagyobb lépése ez (még mindig nem hittem el, hogy megvalósult). A Chemex volt az első kávéfőzőm abban az időben (18 évvel ezelőtt), amikor beleszerettem a különleges kávékba. És most büszkén oszthatom meg veled a 8 csészés CHEMEX® CheamAer eszközömről szóló bemutatómat, amelyet a CHEMEX-el és a Trendglass-al együtt fejlesztettem ki.
Rendkívüli áron, csészénként mintegy 54 ezer forintért kínálta egy ausztrál kávéházlánc kávéját az Egyesült Államokban két kávézó. A méregdrága kávét azonban 48 óra alatt eladták.
A kapszulás, őrölt és szemes kávék a legválságállóbb termékek közé sorolhatók a hazai kiskereskedelemben, hiszen a magas infláció ellenére is nagyon keresettek. Azonban látszik némi átrendeződés a piacon. Egyre népszerűbbek az akciós és a saját márkás kávék.