A Keménykalap és krumpliorr fagylaltos bringája és a rendszerváltás előtti balatoni főttkukoricás biciklik után szintet lépett a guruló vendéglátás Magyarországon: egy triciklire épített komplett kávézót Irimiás Balázs.
A Keménykalap és krumpliorr fagylaltos bringája és a rendszerváltás előtti balatoni főttkukoricás biciklik után szintet lépett a guruló vendéglátás Magyarországon: egy triciklire épített komplett kávézót Irimiás Balázs.
Pizzát bárhol ehetünk a világon, a nápolyi pizza azonban igazán különleges. És nemcsak azért, mert innen indult világhódító útjára ez a népszerű olasz étel, de azért is, mert igazán finom pizzát csak helyi, nápolyi vízzel lehet készíteni. Legalábbis a nápolyiak szerint.
Az utóbbi időben a KÁVÉKORZÓ Fórum rovatában többször merült fel kérdés, vagy megjegyzésként, hogy karos espresso gépeken miként lehet jól elkészteni az E.S.E. Podokat?
„Kincses” ládámban kutatva a kezem ügyébe került egy erre a célra kifejlesztett szelepes kar. Gondoltam vizsgálat alá veszem, és eredményét közkincsé teszem. Mindezeket megelőzve elsőként vizsgáljuk meg a technikai adottságokat és magát a kérdést.
Igazi kávésok között gyakran előkerülő téma a koffeinmentesítés ügye. Általában hasonló véleményt fogalmaznak meg a legtöbben: a koffeinmentes kávé olyan mint az alkoholmentes sör vagy a zsírmentes tej. Pont a lényeg marad ki belőle. Pedig ez csak egy félreértés. Ugyanakkor az igaz, hogy a vendéglátásban hozzáférhető koffeinmentes kávék, espressók általában nem adnak olyan élményt (krémesség, aromagazdagság, íz tekintetében) mint a "normál" változat. Akkor hogy is van ez?