KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávés szakma legjobbjai 2021

chemex kávékészítő edényA Chemex kávékészítés egy rendkívül egyszerű egyszerű eljárás, amely drip, vagyis csöpögtetős módszeren alapul. Az átlátszó üvegedény felső, szűkülő részébe kell elhelyezni a megfelelően előkészített papírfiltert. Ebbe kerül a kávé, amire ráöntjük a vizet, amely áthalad az őrölt kávén, és lecsöpög az üveg alsó részébe.
Az előny itt is az a gépi hosszúkávé készítéssel szemben, hogy a készítő több ponton is be tud avatkozni a folyamatba (vízhőfok, előáztatás...stb)

kávékészítés szifonnal, szifon bárA következő cikkben ismét egy hosszúkávé készítő eszközt, a szifon kávéfőzőt mutatjuk be az olvasóknak. Ezt a régóta alkalmazott eszközt máig az egyik legjobb hosszúkávé készítési eljárásnak tartják. Segítségével és szakszerű használatával rendkívül aromás, gazdag ízű kávé készíthető, a felhasznált alapanyag jegyeit jól feltárja. Most megismerkedhetünk a szifonos (vagy más néven Cona, lombikos, vákuumos, vákuumszifonos, stb.) kávéfőző történetével, fejlődésével, használatával, és a ma is kapható eszközökkel.