KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

tonino lamborghini miscela red szemeskávé tesztA Tonino Lamborghini kávé 80 % arabika, 20 % robuszta tartalmú kávészemekből áll. Öt helyről származnak: az arabika Brazília, Közép Amerika, Etiópia, míg a robuszta szemek India és Java területéről. Tíz különböző típusú kávé keveréke, melyet 1200-1600 méterrel a tengerszint felett termelnek. A termelés során olyan „fazende”(ültetvény)-ről származó kávészemeket használnak, melyek művelése során nem alkalmaztak kártevők elleni vegyszereket. Nagyon lényeges a Lamborghininél, hogy a kávészemeket kézzel szedik, szedés közben az ágak végén nőtt kávészemeket részesítik előnyben, majd természetes módon 20 napig szárítják. Szárítás után - hogy állandó minőséget tudjanak adni - fontos a szemek pörkölésében az idő és a hőfok. Pörkölés során mintavételezéssel mérik a páratartalom szintjét, melyet meleg levegő befújásával semlegesítenek. Ezt a meleg levegőt a szemek között finoman és lassan áramoltatják egy meghatározott ideig. Így a pörkölési idő hosszabb, de a végeredmény egy sokkal magasabb minőséget és színvilágot eredményez. Ezután egy fontos eljárás következik, mégpedig a kávészemek hűtése, melyet 4 perc alatt hajtanak végre. Ennyi idő alatt hűlnek le a kávészemek 210 C fokról. A pörkölés után egy ventillátorral továbbítják a szemeket a válogatógép felé, mely egyesével leméri a szemeket. Amely szem nem üti meg a 0,3 grammos szintet, az nem kerül felhasználásra. Ezután a kávészemek 5-6 napra egy érlelő tartályba kerülnek. Csomagolás előtt egy befejező gőzölésen esnek át, majd 1 kg-os aromazáró - de lélegeztető szeleppel ellátott csomagolásba, ami közvetlenül a darálóba önthető -, vagy pedig a teljesen zárt professzionális gasztronómiai felhasználásra ajánlott 3 kg-os alumínium tartályba kerülnek, mely egy speciális közdarabbal közvetlenül, a darálótartály kiiktatásával a darálóra van csatlakoztatva. Ezzel a technológiával az aromavesztést szinte teljesen ki lehet zárni - tudtuk meg a forgalmazótól.

Veronesi Arabica Edizione Rossa szemeskávé teszA Caffé Veronesi kávépörkölőt 1996-ban alapította Roberto Veronesi. A családi vállalkozás formájában működő üzem Reggio Emilia melletti Bagnolo in Piano városban található. A dinamikusan fejlődő vállalkozás főként a HORECA szektor igényeihez alkalmazkodva állítja elő kiváló termékeit, melyeket számos európai országban forgalmaznak. Az Arabica Edizione Rossa kávét azoknak ajánljuk, akik a tökéletes kávét keresik. Egy keverék, amelyből a világ legjobb kávéinak válogatása és a mesteri, fajtánkénti pörkölése egy egyedi, utánozhatatlan kávét eredményezett. Sötét barnába hajló, vörös fényű mogyoró barna, finom textúrájú krém, rendkívül intenzív illatú, kerek, tiszta ízű, testes. Aromája hosszan tartó, utóíze illatos, fűszeres és virágos tónusú. 3kg-os fémhordós, illetve 1 kg-os csomagolásban is kapható. Összetétel: 95% Arabica - 5% Robusta - tudtuk meg a forgalmazótól.

moak special bar szemes kávé tesztA Moak kávéházat 1967-ben alapította Giovanni Spadola Modicában, Szicíliában. Néhány éven belül megkezdődött a legjobb minőségű nyers kávészemek importálása Indiából, Afrikából, Dél- és Közép-Amerikából. Fia, Allessandro, és lánya, Annalisa, csatlakozásával a cég növekedése és evolúciója elérte a második generációt, mely különösen a HoReCa-ra és a minden kontinensre kiterjedő terjesztésre specializálódott.A minőség, a kávé iránti szenvedély, a professzionalizmus, a vezető innováció, a belső kémiai labor és a barista tréningek csak néhányak azok közül a tényezők közül, melyek nagy részben hozzájárulnak ahhoz, hogy a Caffé Moak egy fontos céggé váljon. A Moak gondos odafigyeléssel és megfontolással elegyítette a legjobb minőségű Arabica és Robusta kávészemeket, hogy létrehozzon öt Horeca Deluxe terméket, melyek teljes ízvilággal és egyenletes savassággal rendelkeznek. Ezek a keverékek nagyobb arányban tartalmaznak Arabica kávét. Ebbe a csoprotba tartozik a Special Bar kávékeverék, amely 80% arabika, és 20% robuszta kávét tartalmaz. Ez egy speciális kávékeverék. Íze rendkívül aromás, mely a virágos és vaníliás árnyalatnak és a könnyed, kellemes savassági mértéknek köszönhető. Ha cukor nélkül isszuk, utóíze kellemes, a kókuszra emlékeztet - tudtuk meg a forgalmazótól.

goppion speciale bar espresso szemeskávé tesztA Goppion caffé az észak-olasz kávépörkölő történelem és hagyomány része. A Goppion család története 1858-ban Luiginál kezdődik, aki Pietro nevű fiával elkezd kávéval foglalkozni. Majd a családból a század elején a 6 fiú testvérből négyen kávétermelő országokban szereznek tapasztalatokat, és megnyitják Trevisoban első kisüzemüket, mely a háború után ipari üzemmé alakul. 1960-ban ők vezetik be először a vákum csomagolási eljárást, hogy tovább friss maradjon a kávé. Szakemberei a kávétermelő országokban a legjobb ültetvényekről vásárolnak, kiválasztják azokat a termelőket, akik garantálni tudják a legkiválóbb minőséget. Terménymintákat kérnek be, és az előkostólás után rendelik meg a megfelelő zöldkávét a termő területekről. A feldolgozás során ragaszkodnak a jól bevált régi lassú tradicionális feldolgozási eljárásokhoz. Speciálisan a vendéglátás számára fejlesztettek ki csúcs termékeket, ezek minőségi tanusítvánnyal rendelkeznek. A Caffe Grande Kft. forgalmazza az Olasz Naturalmix cég széles íz-palettájú Parisien forró csokoládéit, Lawson's teáit, és krémkávé különlegességeit. A Speciale Bar Espresso brazil és közép-Amerikai arabika, és válogatott magas mínőségű robusta kévéból készült keverék. Intenzív kerek telt ízvilág kiemelkedő testes és krémes tulajdonságokkal. Közepes koffeintartalom, espressonak és cappuccinonak is ajánljuk - tudtuk meg a forgalmazótól.

goppion gran miscela dolce szemeskávé tesztA Goppion caffé az észak-olasz kávépörkölő történelem és hagyomány része. A Goppion család története 1858-ban Luiginál kezdődik, aki Pietro nevű fiával elkezd kávéval foglalkozni. Majd a családból a század elején a 6 fiú testvérből négyen kávétermelő országokban szereznek tapasztalatokat, és megnyitják Trevisoban első kisüzemüket, mely a háború után ipari üzemmé alakul. 1960-ban ők vezetik be először a vákum csomagolási eljárást, hogy tovább friss maradjon a kávé. Szakemberei a kávétermelő országokban a legjobb ültetvényekről vásárolnak, kiválasztják azokat a termelőket, akik garantálni tudják a legkiválóbb minőséget. Terménymintákat kérnek be, és az előkostólás után rendelik meg a megfelelő zöldkávét a termő területekről. A feldolgozás során ragaszkodnak a jól bevált régi lassú tradicionális feldolgozási eljárásokhoz. Speciálisan a vendéglátás számára fejlesztettek ki csúcs termékeket, ezek minőségi tanusítvánnyal rendelkeznek. A Caffe Grande Kft. forgalmazza az Olasz Naturalmix cég széles íz-palettájú Parisien forró csokoládéit, Lawson's teáit, és krémkávé különlegességeit. A GRAN MISCELA DOLCE 85% arabika és 15% robuszta tartalmú, Brazil és Közép-Amerikai mínőségi tanusítvánnyal ellátott főként arabica kávéból készült keverék. Rendelkezik az Espresso Italiano di Qualità (Minőségi Olasz Espresso) minősítéssel, ami a GTTC által garantált és igazolt, minőségi védjegy. Csak néhány olyan kávékeverék kapja meg, amelyek sajátos, magasfokú minőségi tulajdonságokkal rendelkezik és amelyekre egy termékvizsgálati jegyzőkönyv nyújt garanciát. Bársonyos ízvilág, édes csokoládés és testes jelleggel. Nagyon alacsony koffeintartalommal, főként espressonak ajánljuk - tudtuk meg a forgalmazótól.