Ugyan cégünk tradíciója szerény, viszont lelkesedésünk annál számottevőbb, amit a gasztronómiában szerzett tapasztalatunkkal igyekszünk kiegészíteni. Nagy figyelemmel kísérjük a brit és skandináv kávékultúrát, és hisszük, hogy ebben az irányban még sokat tud fejlődni kicsiny hazánk kávégasztronómiája. Igen büszkék vagyunk választékunkra, amelyben nemcsak ország- és területszelektált, de ültetvényszelektált kávékat is árulunk, időnként bajnok tételeket is – ilyeneket általában csak kivételes, prémium (főként külföldi) márkák forgalmaznak. A hegyvidéki arabica kávék rajongóiként igyekszünk a legkiválóbbakat beválogatni a választékunkba, amelyeket hazai pörkölőnkben, Bicskén dolgozunk fel. Saját fejlesztésű technológiával nyerskávéink egy részét a beszállítás után átöntjük olyan hordókba, amelyben korábban tokaji aszút érleltek hosszú évtizedeken keresztül. Ebből némi lágy ízvilág kerekedik már a zöldkávéban is, amelyet aztán kíméletesen, korszerű Probat pörkölőn hőkezelünk. Csomagolásként légmentesen visszazárható, speciális tasakokat alkalmazunk, amelybe természetesen csak mindig friss kávé kerül. Nálunk nincsenek több hónapos tételek, nem készítünk olcsó robuszta blendeket, nem pörköljük feketére a kávét csak azért, hogy palástoljuk a szerény alapanyagot, és nem töltünk törmelékkávét a zacskóba, mint megannyi "ismert márka"! (Remélem, a provokatív szavakat minden barista érti!) Viszont a válogatott, minőségi kávékhoz képest korrekt áron kínáljuk a kávéinkat minden rajongónak a Monterosa Manufakturánkból! Büszkén kínáljuk klasszikus etióp kávénkat, amelyet Sidamo régióban, a hegyekben szüreteltek a helyi "typica" arabica kávékból. A feldolgozást, a mosást a helyi Sidama Cooperative végezte, a pörkölést pedig mi... Igyekeztünk úgy hőkezelni, hogy eszpresszónak finom legyen, minél több friss, virágos, gyümölcsös jelleget meghagyni a szemekben, ezért azonnal a héj leválásakor kivettük a pörkölőből. Eszpresszónak főként a friss, virágos, parfümös érzetre érdemes figyelni, ízben szépen jönnek a gyümölcsös jegyek, talán a kékszőlő (Othello?) vagy a bodza érződik és a Hubba-Bubba rágó. Ha cukorral is kóstoljuk, akkor nagymamám lekvárja, szörpje és a az aszalt barack jön elő az "illat-memóriámból". Persze arra is büszkék vagyunk, hogy idén a barista bajnokságon Molnár Zita ezzel a kávéval hozta el az ezüstérmet számos világklasszis nagy márka kávét is megelőzve - tudtuk meg a forgalmazótól.
Bővebben...