KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

cellini gran aroma szemeskávé tesztAmleto Pieri  1925-ben indította el vállalkozását, mint nyerskávé kereskedő Olaszországban. Fiaival Umbertoval és Sergioval már 1946 december 4-én kereskedelmi jogot kapott a gyarmati termékek nagykereskedelmére. Később Sergio Pieri fiaival Paoloval, Luigival, Marcoval és Giovannival folytatta a kávépörkölési tevékenységet, amelyet még édesapja kezdett el. A hagyományos espresso készítés terén szerzett tapasztalatával, a minőség melletti elkötelezettségével, minden egyes kávészem gondos kiválogatásával készítette el „Torrefazione Caffé Columbia” fantázianévre hallgató termékét, amely ínyenceknek készült és 5 éven belül piacvezető márka lett Toszkánában.

A Cellini hivatalosan 1985-ben alakult, amikor a Columbia egyesült két másik történelmi, olaszországi, vezető kávémárkával. Az egyik a Filicori, amelyet 1883-ban alapítottak Bolognában, a másik pedig az Eureka, amely 1933-tól működött Genovában. 1993-ben Lutz Quasdorf németországi kávékereskedő 30 éves Olasz espresso forgalmazási tapasztalatával együttműködési megállapodást kötött Giovanni Pierivel, melynek köszönhetően megkezdődött a Cellini márkanév bevezetése a nemzetközi piacon. Az ezt követő terjeszkedés jelentős növekedést és fejlesztéseket hozott a cég életében. Az új gyártóüzem (11.000m2)és teljesen automata raktár(3.500 raklap) Genovában 2005-ben kezdte meg működését, amely hűen tükrözi a Cellini növekedési céljait és azt, hogy mekkora hangsúlyt fektet a minőségre, a technológiai újdonságokra úgy, hogy közben minden esetben tiszteletben tartja a hagyományokat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy modern laboratóriumában folyamatosan ellenőrizik a legjobb termőterületekről közvetlenül beérkezett nyers kávét és a pörkölés összetett folyamatát mindaddig, amíg a termék csomagolásra nem kerül!

Cellini  Gran Aroma tökéletes kombinációja a legjobb arabika ( 80%) kávéknak, mely alacsony százalékban tartalmaz gondosan mosott, indiai robuszta (20%) kávét is. A kiegyensúlyozott és testes ízét a lassú pörkölési folyamat fokozza, amely a tipikus Olasz espresso kávékra jellemző - tudtuk meg a forgalmazótól.

cellini prestigio szemeskávé tesztAmleto Pieri  1925-ben indította el vállalkozását, mint nyerskávé kereskedő Olaszországban. Fiaival Umbertoval és Sergioval már 1946 december 4-én kereskedelmi jogot kapott a gyarmati termékek nagykereskedelmére. Később Sergio Pieri fiaival Paoloval, Luigival, Marcoval és Giovannival folytatta a kávépörkölési tevékenységet, amelyet még édesapja kezdett el. A hagyományos espresso készítés terén szerzett tapasztalatával, a minőség melletti elkötelezettségével, minden egyes kávészem gondos kiválogatásával készítette el „Torrefazione Caffé Columbia” fantázianévre hallgató termékét, amely ínyenceknek készült és 5 éven belül piacvezető márka lett Toszkánában.

A Cellini hivatalosan 1985-ben alakult, amikor a Columbia egyesült két másik történelmi, olaszországi, vezető kávémárkával. Az egyik a Filicori, amelyet 1883-ban alapítottak Bolognában, a másik pedig az Eureka, amely 1933-tól működött Genovában. 1993-ben Lutz Quasdorf németországi kávékereskedő 30 éves Olasz espresso forgalmazási tapasztalatával együttműködési megállapodást kötött Giovanni Pierivel, melynek köszönhetően megkezdődött a Cellini márkanév bevezetése a nemzetközi piacon. Az ezt követő terjeszkedés jelentős növekedést és fejlesztéseket hozott a cég életében. Az új gyártóüzem (11.000m2)és teljesen automata raktár(3.500 raklap) Genovában 2005-ben kezdte meg működését, amely hűen tükrözi a Cellini növekedési céljait és azt, hogy mekkora hangsúlyt fektet a minőségre, a technológiai újdonságokra úgy, hogy közben minden esetben tiszteletben tartja a hagyományokat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy modern laboratóriumában folyamatosan ellenőrizik a legjobb termőterületekről közvetlenül beérkezett nyers kávét és a pörkölés összetett folyamatát mindaddig, amíg a termék csomagolásra nem kerül!

Cellini Prestigio magas minőségű 100% Arabica kávékeverék. A lassú pörkölési folyamat növeli a teljes aroma érzetét és kiemeli a közép-amerikai kávék finom savasságát. Fogyasztásának minden egyes pillanata igazi élmény egy ínyenc kávéfogyasztó számára.- tudtuk meg a forgalmazótól.

pellini decaffeinato szemes kávé teszt"Pellini – Kifinomultan tökéletes"…A Pellini 1922-ben családi vállalkozásként indult Veronában. A kifogástalan minőség iránti elkötelezettségükkel munkásságuk hamar gyümölcsözővé vált, így rövid időn belül vezető szereplőjévé fejlődtek az igényes kávépiacnak. A Pellini környezettudatosságával, és a fogyasztói igények maximális figyelembe vételével a legkorszerűbb és a legkíméletesebb gyártási technológiára törekszik. A gondosan és aprólékosan válogatott kávészemekkel, a fajtafüggő egyedi pörkölési eljárással, illetve a kávé szakértők mélyreható ellenőrzésével folyamatosan biztosítják a tökéletes Pellini kávé színvonalat. A Pellini küldetésének tekinti, hogy minden fogyasztó kávérajongó szenvedélyét kielégítse azzal, hogy a kávészünet minden egyes pillanatát megismételhetetlen élménnyé varázsolja. Természetes eljárással előállított koffeinmentes Arabica keverék. A koffeintartalmat széndioxiddal dúsított víz segítségével távolítják el a kávészemekből, így biztosított a kávé eredeti ízének és aromájának tökéletes megőrzése. Igazi különlegesség a koffeinmentes kávé rajongóinak. Koffeintartalma kevesebb mint 0,1 %. Elérhető 250 grammos őrölt változatban is - tudtuk meg a forgalmazótól.

pellini espresso casa szemeskávé teszt"Pellini – Kifinomultan tökéletes"…A Pellini 1922-ben családi vállalkozásként indult Veronában. A kifogástalan minőség iránti elkötelezettségükkel munkásságuk hamar gyümölcsözővé vált, így rövid időn belül vezető szereplőjévé fejlődtek az igényes kávépiacnak. A Pellini környezettudatosságával, és a fogyasztói igények maximális figyelembe vételével a legkorszerűbb és a legkíméletesebb gyártási technológiára törekszik. A gondosan és aprólékosan válogatott kávészemekkel, a fajtafüggő egyedi pörkölési eljárással, illetve a kávé szakértők mélyreható ellenőrzésével folyamatosan biztosítják a tökéletes Pellini kávé színvonalat. A Pellini küldetésének tekinti, hogy minden fogyasztó kávérajongó szenvedélyét kielégítse azzal, hogy a kávészünet minden egyes pillanatát megismételhetetlen élménnyé varázsolja. A Pellini Casa tradicionálisan olasz pörkölésű 80% Arabica és 20% Robusta összetételű kávékeverék. Különleges lágysága és könnyed karakteres aromája egyedi élményt nyújt. Elérhető 250 grammos őrölt változatban is - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Bomba - sötét üti világost kávétesztAz új blend kialakításával az a célom, hogy gourmet alapanyagokból a széles vevőkör által megfizethető blendet alkossunk. Az összetételnél az alapanyagokat kizárólag kis farmer termelőktől történő beszerzésére alapoztam. A zöldkávék feldolgozása száraz, félig nedves és nedves feldolgozással történt. 90 % arabica és 10 % robusta. Fajtánként pörköltem úgy, hogy minden egyes fajta optimális pörkölést kapjon. Mivel a fogyasztóknál a világos pörkölés nem aratott osztatlan sikert, így a vélemények alapján egy picit sötétebbre pörköltem - tudtuk meg a forgalmazótól.