KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

diemme blu szemes kávé tesztA Caffe Diemme 1927-ben Padovában családi vállalkozásként indult. A kezdetektől fogva törekedett a legjobb minőség elérésére, különös tekintettel a HO.RE.CA szektorban. A kávé iránti szenvedély és a kitartó munka segített abban, hogy a nemzetközi piacokon bemutassunk egy tökéletes eszpresszó kávét! A kávé állandó kiváló minőségét folyamatos válogatással lehet elérni. A termelő országból közvetlen szállítással biztosítjuk a legjobb minőséget. A Caffe Diemme jelenleg 4 fajta keveréket állít elő. A Caffe Diemme Blu 100% arabika, amelyet 7 fajta kávébabból válogatnak össze, az édes, a csokoládés és a mogyoró íz eléréséhez. Egy különleges kávé a nap bármely pillanatában - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

pasco prémium szemes kávé tesztPrémium blendünk (amely 80% arabika és 20% robuszta arányú) karakterének kialakításakor két szempontot tartottunk szem előtt. Az eszpresszó jelleg mellett fontosnak tartottuk, hogy megfeleljen a magyar ízlésvilágnak. A céljainkban megfogalmazott ízvilág középre pozícionálható, ami az édes, a savas és keserű ízek harmóniáját jelenti számunkra. Ennek megfelelően válogattuk ki az összetevőket és a pörkölési profilt. A blendben igyekeztünk a különböző feldolgozási eljárásokkal előkészített, és különböző termőterületekről származó nyerskávék mindegyikének a legjobb tulajdonságát kihozni, amely célból a kávékat külön-külön, az elvárt jellegnek legmegfelelőbb pörkölési profillal pörköljük, és csak ezután keverjük össze a különböző fajtákat. Véleményünk szerint a 90-92°C közötti hőmérsékleten elkészítve a legélvezetesebb. A kiemelkedő édesség mellett megjelennek az enyhe savak, és a lecsengésben a keserű ízek. Fontos, hogy egyik íz sem nyomja el a másikat, és mindemellé egy jó test is párosul - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

kapucziner bomba szemes kávé tesztAz új blend kialakításával az a célom, hogy gourmet alapanyagokból a széles vevőkör által megfizethető blendet alkossunk. Az összetételnél az alapanyagokat kizárólag kis farmer termelőktől történő beszerzésére alapoztam. A zöldkávék feldolgozása száraz, félig nedves és nedves feldolgozással történt. 90 % arabica és 10 % robusta. Fajtánként pörköltem úgy, hogy minden egyes fajta optimális pörkölést kapjon. Az új trendnek megfelelően egy árnyalatnyival világosabbra pörköltem. A vélemények alapján ezen még módosíthatunk - tudtuk meg a forgalmazótól.

arcaffe roma szemes kávé tesztAz Arcaffé Toszkánában, Livorno városában jött létre. 1895-ben kezdte a kávépörkölést a Meschini család és további 4 generáción keresztül őrizte a kiváló pörkölésnek és a kávébabkeverés művészetének titkát. 1926-ban Francesco Meschini készített egy különleges kávékeveréket a neves Roma kávézónak, amely Livorno főterén volt. 1945-ben, nem sokkal a II. Világháború vége után megalapították az ARCAF vállalatot (neve ezekből a szavakból tevődött össze: Aziende Riunite Coloniali Alimentari ed AFfini). Azonban a livornói emberek nehezen tudták kiejteni ezt a nevet, ezért az ARCAF –ot ARCAFFE-nak hívták. Végül, 1947-ben a tulajdonosok elhatározták, hogy átnevezik a cégüket ARCAFFE-ra. Ez azon kevés esetek egyike, amikor nem a tulajdonosok választották ki a cég nevét, hanem az őket ismerő emberek. Livorno 80%-a a II. Világháború során elpusztult, többek között a Roma kávézó is. A vállalat elhatározta, hogy a legjobb keveréküket a kávézó után Roma kávékeveréknek fogják hívni. 1949-ben megalkottak minőségpolitikájukat, melyet az ARCAFFE azóta is felügyel és betart. 1996-ban az vállalat megalapította a CSC-t (Certified Special Coffes - Hitelesített Speciális Kávék), a konzorcium a cég által használt kávék minőségét ellenőrzi a piacon és azt betartatja a hozzá csatlakozni kívánt más kávépörkölőkkel is. Összesen 14 tagot számlál. Az egyesület szigorú minőségellenőrzési követelményeket határoz meg, mely a kávébab útját a ültetvényektől kezdve, a feldolgozáson át egészen a lefőzésig ellenőrzi, és annak magas minőségét garantálja. A CSC egyesület minden egyes arra érdemes kávét egy egyedi számozású, hologramos címkével lát el. Ez egy kiváló minőségű kávékeverék, amelyet folyamatosan gyártják minden változtatás nélkül (leszámítva a háborús éveket), egészen 1926 óta napjainkban is. Ez egy kiegyensúlyozott keverék (100% arabica kávé), lefőzés után egy kiváló és kellemes aromával. Főzés során egy nagyon édes kávét kapunk, mely ízekben gazdag és bársonyosan testes. További jellemzői: a keverék minden összetevőjét külön pörkölik, annak érdekében, hogy maximálisan kihasználják minden előnyös tulajdonságukat. A krém emiatt vöröses-barna és nagyon jól strukturált. Minden összetevő külön ültetvényről érkezik. Ez a kávékeverék a "CSC” által minősített és címkézett termék - tudtuk meg a forgalmazótól.

pellini oro szemes kávé tesztA Pellini 1922-ben családi vállalkozásként indult Veronában. A kifogástalan minőség iránti elkötelezettségükkel munkásságuk hamar gyümölcsözővé vált, így rövid időn belül vezető szereplőjévé fejlődtek az igényes kávépiacnak. A Pellini környezettudatosságával, és a fogyasztói igények maximális figyelembe vételével a legkorszerűbb és a legkíméletesebb gyártási technológiákat alkalmazza. A gondosan és aprólékosan válogatott kávészemekkel, a fajtafüggő egyedi pörkölési eljárással, illetve a kávé szakértők mélyreható ellenőrzésével folyamatosan biztosítják a tökéletes Pellini kávé színvonalat. A Pellini küldetésének tekinti, hogy minden fogyasztó kávérajongó szenvedélyét kielégítse oly módon, hogy a kávészünet minden egyes pillanatát megismételhetetlen élménnyé varázsolja. Pellini Oro: Tradicionálisan olasz kávékeverék 90% arabica és 10% robusta összetétellel. Felismerhető  kifinomult és kiegyensúlyozott testességéről és egyenletes aromájáról. Kitűnő crema, kivételes illat és közepes koffein tartalom jellemzi. Étcsokoládés zamatában némi, mandulás, marcipános jelleg is felfedezhető - tudtuk meg a forgalmazótól.