- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Arcaffé Roma - kávékóstoló
Az Arcaffé Toszkánában, Livorno városában jött létre. 1895-ben kezdte a kávépörkölést a Meschini család és további 4 generáción keresztül őrizte a kiváló pörkölésnek és a kávébabkeverés művészetének titkát. 1926-ban Francesco Meschini készített egy különleges kávékeveréket a neves Roma kávézónak, amely Livorno főterén volt. 1945-ben, nem sokkal a II. Világháború vége után megalapították az ARCAF vállalatot (neve ezekből a szavakból tevődött össze: Aziende Riunite Coloniali Alimentari ed AFfini). Azonban a livornói emberek nehezen tudták kiejteni ezt a nevet, ezért az ARCAF –ot ARCAFFE-nak hívták. Végül, 1947-ben a tulajdonosok elhatározták, hogy átnevezik a cégüket ARCAFFE-ra. Ez azon kevés esetek egyike, amikor nem a tulajdonosok választották ki a cég nevét, hanem az őket ismerő emberek. Livorno 80%-a a II. Világháború során elpusztult, többek között a Roma kávézó is. A vállalat elhatározta, hogy a legjobb keveréküket a kávézó után Roma kávékeveréknek fogják hívni. 1949-ben megalkottak minőségpolitikájukat, melyet az ARCAFFE azóta is felügyel és betart. 1996-ban az vállalat megalapította a CSC-t (Certified Special Coffes - Hitelesített Speciális Kávék), a konzorcium a cég által használt kávék minőségét ellenőrzi a piacon és azt betartatja a hozzá csatlakozni kívánt más kávépörkölőkkel is. Összesen 14 tagot számlál. Az egyesület szigorú minőségellenőrzési követelményeket határoz meg, mely a kávébab útját a ültetvényektől kezdve, a feldolgozáson át egészen a lefőzésig ellenőrzi, és annak magas minőségét garantálja. A CSC egyesület minden egyes arra érdemes kávét egy egyedi számozású, hologramos címkével lát el. Ez egy kiváló minőségű kávékeverék, amelyet folyamatosan gyártják minden változtatás nélkül (leszámítva a háborús éveket), egészen 1926 óta napjainkban is. Ez egy kiegyensúlyozott keverék (100% arabica kávé), lefőzés után egy kiváló és kellemes aromával. Főzés során egy nagyon édes kávét kapunk, mely ízekben gazdag és bársonyosan testes. További jellemzői: a keverék minden összetevőjét külön pörkölik, annak érdekében, hogy maximálisan kihasználják minden előnyös tulajdonságukat. A krém emiatt vöröses-barna és nagyon jól strukturált. Minden összetevő külön ültetvényről érkezik. Ez a kávékeverék a "CSC” által minősített és címkézett termék - tudtuk meg a forgalmazótól.