KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

has bean jailbreak szemeskávé tesztVolt egyszer egy keverék, amit Has Bean Premium Blendnek neveztek, de nem tetszett a név se az alkotójának, se az ismerősöknek, talán még a vendégeknek sem. Kicsit fellengzősen hangzott ez a 'Premium'... De már mindegy, mivel egy igen vidám és jópofa névre keresztelték át: Jailbreak! Ez a Has Bean egyik kedvenc házi blendje, ami remek nagy gépekre, és remek otthoni kis gépekre egyaránt. Steve - a pörkölő szakember - ajánlja minden otthoni kávéfogyasztónak, mert szerinte jó más, alternatív kávékészítési móddal elkészítve is, de eszpresszó vonalon is kiválót nyújt. Nem kell emberfeletti képesség ahhoz, hogy valaki megtalálja azokat a beállításokat, amellyel kihozhatja az igazi ízeit ennek a remek blendnek - túlvariálni ugyan lehet, de nem kell! A közepesnél kicsit sötétebb pörkölésű ez a keverék, és a Has Beannél nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezeket a csodás fajtakávékat ilyen szépen össze tudjuk hangolni. Az összetevők nemrég változtak egy kicsit, most az alábbi összeállítása van a Jailbreaknek: 50% Bolivia Loayaza, 30% Colombia Oporapa, 20% Peru Café Verde Cusco Organic 2012. Ragyogó édesség, szép savak és nagy test jellemzi - tudtuk meg a forgalmazótól.

essse classico szemeskávé tesztAz Essse kávé 1979-ben kezdte el a kávéi forgalmazását, ekkor lépett a siker útjára. Még mielött az Essse Caffé Spa. elkezdte volna a kávék gyártását és forgalmazását (akkori nevén P.A.C.S. di F.Segafreddo & C. Spa.), már rég hagyatkozhatott az alapítók családi tradicióira és tudására a szakmában, továbbá a Bolognai Egyetem Mezőgazdasági szakának a közremükődésére, tudományos kutátásaira. Ezekkel az alapokkal, akkortól- napjainkig, tökéletesítette a nyers kávéból való feldolgozást egészen a csészében lévő eredménnyel, a pörköléstől kezdve, a csomagoláson át , a végső felhasználásig. Termékei magas minőségét jelzi 1996 óta az UNI EN ISO 9002 , majd 2002től az ISO 9001:2000 tanúsítványai. A fő tulajdonsága ennek a keveréknek, az ízek tökéletes egyensúlya és kereksége, a klasszikus testesség és a csokoládés minőség. A csészében kíváló látványt nyújt, a legmagasabb minőségű Arabica és Robusta keverékének köszönhetően. A kávé pörkölése megfelel a tipikus olasz klasszikus kávé pörkölés minőségének. A három 'S' jelentése és a cég filozófiája: olaszul: 'Scienza''Sapienza''Specializzazione' azaz : 'Tudomány' 'Tudás''Specializáció' az eszpresszó világában. - tudtuk meg a forgalmazótól.

pascucci mild szemes kávé tesztA Pascucci története az 1800-as években kezdődött. A cég jellegzetes logója „csak” 50 éves - ám a különleges kávét ismerők és kedvelők számára a minőség szimbóluma. Nem véletlenül: a Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag - vagyis a kávébab - kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának. Az osztályozást követi a kávékeverékek készítése - majd az egész folyamat egyik legkényesebb része, a pörkölés! A pörkölés nem egyszerű munkafázis: komoly szakértelmet igénylő művészet, mely olyan szakértelmet igényel, mely ötvözi a többgenerációs tapasztalatot, és napjaink komputerizált technológiáját. A Pascucci itt is saját útját járja: hagyományaik szerint a megpörkölt szemeket hallgatni kell. A kávé a pörkölés alatt állandó pattogó hangokat ad, melyek időtől és színtől függően változnak, ezek megfigyelésével érhető el a legjobb minőség.

A pörkölés után a kávé tárolósilókba kerül, majd a termék frissességének megőrzése szempontjából alapvető fontosságú csomagolás következik. Ezt követően indul végső útjára, a kávészerető fogyasztókhoz. Mint a fentiekből is látható, egy minőségi kávékeverék elkészítése rengeteg munkát, törődést, sok tapasztalatot, s persze, a tökéletességre való folytonos törekvést követel - mindezt garantálja a Pascucci márkanév. Mint az A/R arány (75-25%) is jelzi, a Mild egy hamisítatlan itáliai „Bar” keverék. Határozott testesség, kiegyensúlyozott ízvilág, középmagas koffeintartalom jellemzi, csokoládé és szárazgyümölcs jegyekkel - tudtuk meg a forgalmazótól.

pascucci golden sack szemeskávé tesztA Pascucci története az 1800-as években kezdődött. A cég jellegzetes logója „csak” 50 éves - ám a különleges kávét ismerők és kedvelők számára a minőség szimbóluma. Nem véletlenül: a Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag - vagyis a kávébab - kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának. Az osztályozást követi a kávékeverékek készítése - majd az egész folyamat egyik legkényesebb része, a pörkölés! A pörkölés nem egyszerű munkafázis: komoly szakértelmet igénylő művészet, mely olyan szakértelmet igényel, mely ötvözi a többgenerációs tapasztalatot, és napjaink komputerizált technológiáját. A Pascucci itt is saját útját járja: hagyományaik szerint a megpörkölt szemeket hallgatni kell. A kávé a pörkölés alatt állandó pattogó hangokat ad, melyek időtől és színtől függően változnak, ezek megfigyelésével érhető el a legjobb minőség.

A pörkölés után a kávé tárolósilókba kerül, majd a termék frissességének megőrzése szempontjából alapvető fontosságú csomagolás következik. Ezt követően indul végső útjára, a kávészerető fogyasztókhoz. Mint a fentiekből is látható, egy minőségi kávékeverék elkészítése rengeteg munkát, törődést, sok tapasztalatot, s persze, a tökéletességre való folytonos törekvést követel - mindezt garantálja a Pascucci márkanév. A Golden Sack a Pascucci bestsellere. Majd' 100% arabica (94-6%), ennek ellenére - amennyiben semmi sem hibádzik az elkészítés során - dús cremával, testességgel örvendezteti meg a kávé-ínyenceket. Összetett ízvilágára kiegyensúlyozott savasság, édesség jellemző, de „beköszön” az érett szilva, méz, kardamom és bors a végén - tudtuk meg a forgalmazótól.

Has Bean El Salvador San Rafael Bourbon kávétesztEgy újabb direkt kereskedelemből származó kávét szeretnénk bemutatni nektek, név szerint az El Salvador San Rafael Bourbont (2011-2012) a Has Beantől! A Farmot 1950-ben kezdte megművelni a jelenlegi tulajdonos apja, Don Francisco Alberto Pacas Figueroa. A farm San Rafael területén fekszik. A farm magasságban 4400 láb magasságban van a Palo De Campana tetején, melynek közelében található egy kis városka is, Santa Ana. A tulajdonos sokféle fajtával kísérletezett faiskolájában, mire megállapította, hogy a Bourbon fajta San Rafael folyamatosan legjobb kávéját eredményezi az eltelt évek alatt. Fia továbbra is kísérletezik, új fajtákat keres a mai napig. A gazdaságban találhatók papaya fák, banán fák is, melyek ugyan kisebb részét képezik gazdaságuk bevételének, de nem elhanyagolható a megélhetésükhöz. A környezet igen színes a farmon, mivel különböző helyi növény és állatvilág zöme megtalálható a farmon, beleértve a híres Balsamo fákat. A kávékat árnyékos területen termesztik, és az összes munkálat kézzel történik (pl. a gyomlálás), nem használnak vegyszereket a farmon. Amennyire lehetséges, megpróbálják visszaforgatni a szerves hulladékot, például trágyázzák velük a növényeket. A kávé kézzel szedett, majd a többi munkafolyamat is szintén kézzel történik, a nem kívánt terméseket feldolgozás előtt kiválogatják. Ezzel biztosítanak nagyszerű minőséget, és elegendő munkát a családtagoknak és a környéken élő embereknek, főleg a szüreti szezonban.