Kezdőlapkosárfacebookyoutube

pellini decaffeinato szemes kávé teszt"Pellini – Kifinomultan tökéletes"…A Pellini 1922-ben családi vállalkozásként indult Veronában. A kifogástalan minőség iránti elkötelezettségükkel munkásságuk hamar gyümölcsözővé vált, így rövid időn belül vezető szereplőjévé fejlődtek az igényes kávépiacnak. A Pellini környezettudatosságával, és a fogyasztói igények maximális figyelembe vételével a legkorszerűbb és a legkíméletesebb gyártási technológiára törekszik. A gondosan és aprólékosan válogatott kávészemekkel, a fajtafüggő egyedi pörkölési eljárással, illetve a kávé szakértők mélyreható ellenőrzésével folyamatosan biztosítják a tökéletes Pellini kávé színvonalat. A Pellini küldetésének tekinti, hogy minden fogyasztó kávérajongó szenvedélyét kielégítse azzal, hogy a kávészünet minden egyes pillanatát megismételhetetlen élménnyé varázsolja. Természetes eljárással előállított koffeinmentes Arabica keverék. A koffeintartalmat széndioxiddal dúsított víz segítségével távolítják el a kávészemekből, így biztosított a kávé eredeti ízének és aromájának tökéletes megőrzése. Igazi különlegesség a koffeinmentes kávé rajongóinak. Koffeintartalma kevesebb mint 0,1 %. Elérhető 250 grammos őrölt változatban is - tudtuk meg a forgalmazótól.

pellini espresso casa szemeskávé teszt"Pellini – Kifinomultan tökéletes"…A Pellini 1922-ben családi vállalkozásként indult Veronában. A kifogástalan minőség iránti elkötelezettségükkel munkásságuk hamar gyümölcsözővé vált, így rövid időn belül vezető szereplőjévé fejlődtek az igényes kávépiacnak. A Pellini környezettudatosságával, és a fogyasztói igények maximális figyelembe vételével a legkorszerűbb és a legkíméletesebb gyártási technológiára törekszik. A gondosan és aprólékosan válogatott kávészemekkel, a fajtafüggő egyedi pörkölési eljárással, illetve a kávé szakértők mélyreható ellenőrzésével folyamatosan biztosítják a tökéletes Pellini kávé színvonalat. A Pellini küldetésének tekinti, hogy minden fogyasztó kávérajongó szenvedélyét kielégítse azzal, hogy a kávészünet minden egyes pillanatát megismételhetetlen élménnyé varázsolja. A Pellini Casa tradicionálisan olasz pörkölésű 80% Arabica és 20% Robusta összetételű kávékeverék. Különleges lágysága és könnyed karakteres aromája egyedi élményt nyújt. Elérhető 250 grammos őrölt változatban is - tudtuk meg a forgalmazótól.

Kapucziner Bomba - sötét üti világost kávétesztAz új blend kialakításával az a célom, hogy gourmet alapanyagokból a széles vevőkör által megfizethető blendet alkossunk. Az összetételnél az alapanyagokat kizárólag kis farmer termelőktől történő beszerzésére alapoztam. A zöldkávék feldolgozása száraz, félig nedves és nedves feldolgozással történt. 90 % arabica és 10 % robusta. Fajtánként pörköltem úgy, hogy minden egyes fajta optimális pörkölést kapjon. Mivel a fogyasztóknál a világos pörkölés nem aratott osztatlan sikert, így a vélemények alapján egy picit sötétebbre pörköltem - tudtuk meg a forgalmazótól.

diemme blu szemes kávé tesztA Caffe Diemme 1927-ben Padovában családi vállalkozásként indult. A kezdetektől fogva törekedett a legjobb minőség elérésére, különös tekintettel a HO.RE.CA szektorban. A kávé iránti szenvedély és a kitartó munka segített abban, hogy a nemzetközi piacokon bemutassunk egy tökéletes eszpresszó kávét! A kávé állandó kiváló minőségét folyamatos válogatással lehet elérni. A termelő országból közvetlen szállítással biztosítjuk a legjobb minőséget. A Caffe Diemme jelenleg 4 fajta keveréket állít elő. A Caffe Diemme Blu 100% arabika, amelyet 7 fajta kávébabból válogatnak össze, az édes, a csokoládés és a mogyoró íz eléréséhez. Egy különleges kávé a nap bármely pillanatában - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

pasco prémium szemes kávé tesztPrémium blendünk (amely 80% arabika és 20% robuszta arányú) karakterének kialakításakor két szempontot tartottunk szem előtt. Az eszpresszó jelleg mellett fontosnak tartottuk, hogy megfeleljen a magyar ízlésvilágnak. A céljainkban megfogalmazott ízvilág középre pozícionálható, ami az édes, a savas és keserű ízek harmóniáját jelenti számunkra. Ennek megfelelően válogattuk ki az összetevőket és a pörkölési profilt. A blendben igyekeztünk a különböző feldolgozási eljárásokkal előkészített, és különböző termőterületekről származó nyerskávék mindegyikének a legjobb tulajdonságát kihozni, amely célból a kávékat külön-külön, az elvárt jellegnek legmegfelelőbb pörkölési profillal pörköljük, és csak ezután keverjük össze a különböző fajtákat. Véleményünk szerint a 90-92°C közötti hőmérsékleten elkészítve a legélvezetesebb. A kiemelkedő édesség mellett megjelennek az enyhe savak, és a lecsengésben a keserű ízek. Fontos, hogy egyik íz sem nyomja el a másikat, és mindemellé egy jó test is párosul - tudtuk meg a forgalmazótól.