KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

pascucci golden sack szemeskávé tesztA Pascucci története az 1800-as években kezdődött. A cég jellegzetes logója „csak” 50 éves - ám a különleges kávét ismerők és kedvelők számára a minőség szimbóluma. Nem véletlenül: a Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag - vagyis a kávébab - kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának. Az osztályozást követi a kávékeverékek készítése - majd az egész folyamat egyik legkényesebb része, a pörkölés! A pörkölés nem egyszerű munkafázis: komoly szakértelmet igénylő művészet, mely olyan szakértelmet igényel, mely ötvözi a többgenerációs tapasztalatot, és napjaink komputerizált technológiáját. A Pascucci itt is saját útját járja: hagyományaik szerint a megpörkölt szemeket hallgatni kell. A kávé a pörkölés alatt állandó pattogó hangokat ad, melyek időtől és színtől függően változnak, ezek megfigyelésével érhető el a legjobb minőség.

A pörkölés után a kávé tárolósilókba kerül, majd a termék frissességének megőrzése szempontjából alapvető fontosságú csomagolás következik. Ezt követően indul végső útjára, a kávészerető fogyasztókhoz. Mint a fentiekből is látható, egy minőségi kávékeverék elkészítése rengeteg munkát, törődést, sok tapasztalatot, s persze, a tökéletességre való folytonos törekvést követel - mindezt garantálja a Pascucci márkanév. A Golden Sack a Pascucci bestsellere. Majd' 100% arabica (94-6%), ennek ellenére - amennyiben semmi sem hibádzik az elkészítés során - dús cremával, testességgel örvendezteti meg a kávé-ínyenceket. Összetett ízvilágára kiegyensúlyozott savasság, édesség jellemző, de „beköszön” az érett szilva, méz, kardamom és bors a végén - tudtuk meg a forgalmazótól.

Has Bean El Salvador San Rafael Bourbon kávétesztEgy újabb direkt kereskedelemből származó kávét szeretnénk bemutatni nektek, név szerint az El Salvador San Rafael Bourbont (2011-2012) a Has Beantől! A Farmot 1950-ben kezdte megművelni a jelenlegi tulajdonos apja, Don Francisco Alberto Pacas Figueroa. A farm San Rafael területén fekszik. A farm magasságban 4400 láb magasságban van a Palo De Campana tetején, melynek közelében található egy kis városka is, Santa Ana. A tulajdonos sokféle fajtával kísérletezett faiskolájában, mire megállapította, hogy a Bourbon fajta San Rafael folyamatosan legjobb kávéját eredményezi az eltelt évek alatt. Fia továbbra is kísérletezik, új fajtákat keres a mai napig. A gazdaságban találhatók papaya fák, banán fák is, melyek ugyan kisebb részét képezik gazdaságuk bevételének, de nem elhanyagolható a megélhetésükhöz. A környezet igen színes a farmon, mivel különböző helyi növény és állatvilág zöme megtalálható a farmon, beleértve a híres Balsamo fákat. A kávékat árnyékos területen termesztik, és az összes munkálat kézzel történik (pl. a gyomlálás), nem használnak vegyszereket a farmon. Amennyire lehetséges, megpróbálják visszaforgatni a szerves hulladékot, például trágyázzák velük a növényeket. A kávé kézzel szedett, majd a többi munkafolyamat is szintén kézzel történik, a nem kívánt terméseket feldolgozás előtt kiválogatják. Ezzel biztosítanak nagyszerű minőséget, és elegendő munkát a családtagoknak és a környéken élő embereknek, főleg a szüreti szezonban.

Kapucziner Malawi Pamwamba kávétesztAz ünnepi napokra egy különleges egzotikus helyről származó kávét pörköltem. Ezt a kávékülönlegességet bátran ajánljuk az ünnepi asztalra! Ez a kávé a Nyasza tó partja mentén lévő fennsíkon terem 1650 méter magasságban. Ez a terület a régió legkifinomultabb kávéjának a lelőhelye. Az általunk vásárolt Arabica kávé lágy, gazdag, nagyon telt aromájú ízekkel kápráztatja el fogyasztóit - tudtuk meg a forgalmazótól.

kapucziner pápua új guimeai peaberry kávétesztAz ünnepi napokra egy különleges, egzotikus helyről származó kávét pörköltem. Ennek a kávénak alapanyaga egy kisgazdaságból érkezett a Mount Hagen területről, egy 1450-1570 méter  közötti magaslatról, amely a Prémium Smallholder Coffess (kiváló kistermelői kávé) minőségi szabványnak is megfelel. Ha a kávécserje gyümölcsének belsejében nem két, hanem egy kávészem található, akkor gyöngykávéról beszélünk. Ezek a kávé cseresznyék mindig az ágak végén találhatók, és a magok mindig kisebbek, mint a  normális nagyságú kávészemek. Elhelyezkedésük következtében egységesen pirosra tudnak érni. Még egy különlegességgel is szolgál a most tesztelt kávénk: a kávécserjék a szigetre Jamaicából, a híres Blue Mountain régióból kerültek. - tudtuk meg a forgalmazótól.

tonino lamborghini nero espresso kávéteszt2012. január 1-től a már piacon lévő, hagyományos, ezüst színű, 80% arabika-20% robuszta keverék mellett új keverékkel jelenik meg a Tonino Lamborghini Caffé, mely keveréket az idei őszi milánói HOST-on mutatott be a cég nagy sikerrel. Ezen bemutatkozás után most közvetlenül a Kávékorzó Magazinban ismerkedhetnek meg a magyar vásárlók a termékkel idehaza először!

 Cégünket egy kifejezetten a legmagasabb, professzionális igényeknek is megfelelő, igazi blend megalkotása vezérelte, mely továbbviszi a legnagyobb hagyományokkal rendelkező kézműves kávé technológiát, a már megismert Tonino Lamborghini filozófiával kiegészítve. Célunk egy igen ízgazdag, testes, tisztán fogyasztandó kuriózum kialakítása volt. Nem szerettünk volna beállni a „hazudjhát100%arabicát!” kategóriába, hanem bátran vállaljuk, hogy ez bizony 93% Arabica - 7% Robusta keverék. Nem divatoknak és kategóriáknak akartunk vele megfelelni, hanem az általunk elvárt magas igényeknek. E kávékülönlegesség elkészítése igenis igényli az átlagot meghaladó kávékészítési tudományt, ezért cégünk kifejezetten csak olyan helyeknek fogja e különleges keveréket biztosítani, ahol a megfelelő tudás és szakembergárda is rendelkezésre áll. Terveink szerint ez 2012-ben Magyarországon kb. tíz értékesítési helyet fog jelenteni, ahol a már meglévő kávéfőző gép és daráló mellett, külön ehhez a keverékhez a Fiorenzato cégtől kifejezetten a Tonino Lamborghini számára gyártott professzionális, adagonkénti őrlésű darálót fogunk biztosítani.  Hogy a termék exkluzivitását még jobban hangsúlyozzuk, nem csak a csomagolása fekete, nem csak a hozzávaló daráló, hanem kifejezetten ennek a kávénak a felszolgálására hivatott csészék színe is az! Az eddig megszokott, a d’Ancap által gyártott fehér színű csészék helyett, a svájci Club House által dizájnolt, már mázában is a kézzel festett kézműves csészék hangulatát idéző eszközök járnak a termékhez. Kezdetben egy teljesen új típusú csomagolóanyag felhasználásával kapható a Tonino Lamborghini Nero, tavasztól viszont a már jól megszokott 3kg-os TIN-ben (fémhordós csomagolás) is elérhető lesz a keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.