KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 A Maran kávémárkával legfőbb küldetésünk, hogy a hazai kávékultúrát magasabb szintre emeljük a vendéglátóiparban és az otthoni konyhákban egyaránt, ezért tevékenységünk sokrétű. Kizárólag a legjobb minőségű specialty kávékat és a legkiválóbb kávékészítő eszközöket forgalmazzuk mind professzionális, mind otthoni felhasználásra. A kiváló alapanyagok és eszközök mellett azonban megfelelő tudásra is szükség van ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki minden csészéből, ezért kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy tudásunk átadásával edukáljuk vásárlóinkat és partnereinket. A kávézók és éttermek mellett az otthoni fogyasztóink elégedettségére és támogatására is különösen nagy hangsúlyt fektetünk, ezért hoztuk létre a Maran Coffee Club zárt Facebook csoportot, valamint a sokféle témát feldolgozó edukációs anyagainkat, aminek segítségével vásárlóink megtanulhatják, hogyan érjenek el kávézói minőséget otthon is a megfelelő eszközökkel, kávéval és tudással. 2019-ben nyitottuk meg kávézónkat, ahol személyesen hozzuk testközelbe mindenkinek a specialty kávék kultúráját és izgalmas világát, amit különleges brunch kínálattal, süteményekkel és szezonálisan változó étlappal egészítettünk ki, hogy teljes körű, maximális kulináris élményt nyújthassunk vendégeinknek - tudtuk meg a forgalmazótól.

Mind vállalunk kompromisszumokat a mindennapokban. Hisszük hogy a friss, minőségi kávé élvezete nem szabad, hogy közéjük tartozzon! Célunk, hogy az összes kávébabunk elénekelje történetét, a palántázástól a feldolgozáson, a hozzáértő pörkölésen át, a csészébe kerülésig. 2006-ban San Remoban ismerkedtem meg közelebbről a kávéval, és attól kezdve foglalkozom ezzel a csodálatos itallal. Innen jött a név. A San Remo egy 100% arabika blend, amely három féle kávét tartalmaz. A cél, az volt, hogy megjelenjen a csészében a klasszikus olasz ízvilág, több savval és nagyobb édességgel, ezért a kávék, a közepes pörköltségi szint legvégén vannak kiengedve - tudtuk meg a forgalmazótól.

Cégünk családi vállalkozásként működik Szolnokon. A világ főbb termőhelyeiről válogatjuk a felhasznált zöldkávékat, melyeket nagy odafigyeléssel és heti rendszerességgel, frissen pörkölünk. Pihentetés után, több évtizedes receptúrák szerint keverjük a legkedveltebb Contador blendeket, majd kézzel csomagolunk minden egyes terméket, ami a boltunk polcaira kerül. Az a célunk, hogy vásárlóink elérhető áron, a kommersz kávéktól jobb minőségű terméket vihessenek haza, és ízekben, aromákban gazdag italt készíthessenek belőle otthon. A jövőben igyekszünk a világosabb pörkölést kedvelőknek is bemutatni egy-egy különlegesebb tételt, és folyamatosan fejleszteni eszközparkunkat, szakmai tudásunkat. A kávék minőségét folyamatosan ellenőrizzük és nyomon követjük a zöld kávé raktározásától kezdve, a pörkölt blendek megfelelő tárolásán át, a szakszerű csomagoláson keresztül. Célunk, hogy hosszú távon elégedett kávé kedvelőkkel gazdagodjunk, és örömmel térjenek vissza webshopunkba, vagy mintaboltunkba. A tesztre küldött Premium Arabica blend, egy tiszta arabica, több termőhelyről válogatva és keverve. Ezzel a keverékkel is folyamatosan kísérletezgetünk, kifejezetten jól áll neki a franciánál sötétebb pörkölés. Ízében leginkább a mogyorós, diós vonal kiemelkedő, pici fekete tea illattal, de ezt majd a kedves tesztelő csapat jobban körül tudja írni - tudtuk meg a forgalmazótól.

A kávé a 18. század utolsó évtizedében érkezett Costa Ricába. Az évek elteltével, a kávé egészen a Costa Rica-i Central Valley felvidékéig terjeszkedett. A kávé elterjedése és kereskedelme nagyban befolyásolta az ország kulturális, illetve társadalmi és gazdasági tájait. A számtalan kávécserje fajta, a gazdag talaj, a magas talajszint, és az egyedülállóan fejlődő régió teszi a kávé profilját népszerűvé és keresetté. Ezen tényezők összjátéka tette lehetővé, hogy az országnak méltó hírneve legyen, és úgy ismerjék, mint közép-Amerika egyik legjobb kávé termelője. 1350 méter talajszint felett termesztik, mely ideális magasság az ínyenc kávéhoz. Olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, mint citrusos savak, és gyümölcsök illetve a csokoládé bársonyos jegyeinek kombinációja - tudtuk meg a forgalmazótól.

A Mobstery létrejöttét több év munka előzte meg. Kiskőrösön kezdtünk el tevékenykedni, kávézót üzemeltetni. A következő lépés pedig egy saját pörkölő üzem kialakítása. Az alap koncepció, hogy a kávépörkölést minél magasabb fokon sajátítsuk el, és hosszútávon minél több olyan farmról származó alapanyaghoz jussunk majd, amit nők vezetnek. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen szempont, de fontosnak tartjuk, hogy erősítsük a női vonalat. A legfontosabb számunkra, hogy olyan magas minőségű nyerskávékkal dolgozzunk, amelyeket mi is szívesen fogyasztunk, amelyek izgalmas ízeket mutatnak. A pörkölés számunkra művészet és kísérletezés, egy élethosszig tartó tanulási és fejlődési lehetőség. Igazán különleges ez a Costa Rica-i tétel, ami Bányai László farmjáról származik. Fajtája caturra, catuai. A kávét nedves eljárással dolgozták fel, amihez egyedülálló módon, a területen termő limon gyümölcs frissen facsart levét és szelektált kísérleti élesztőt használtak. Ebből a mikro tételből összesen 30 kg készült. A csokoládé mellett a citrom és mandarin ízeket a felhasznált limon, a trópusi jegyeket pedig az élesztő emeli ki. A pörkölés során egyenletes ROR mellett közvetlenül az első crack után történt a drop - tudtuk meg a forgalmazótól.