KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

lumen lila szemeskávé tesztA Lumen eredetileg egy fotóművészeti alapítvány, amelyet 2002-ben alapítottak fiatal fotóművészek (www.photolumen.hu). A Lumen Galéria és Kávézót 2008. elején nyitottuk, ahol az alapítvány által szervezett kiállításokat mutatjuk be egy kávézó könnyed hangulatú környezetében. A kávéval való munka gyorsan a szenvedélyünkké vált, egyre inkább elmélyedtünk a témában. Pörköléssel és saját keverékek összeállításával 2009. végén kezdtünk el foglalkozni, először csak saját kávézónk részére, majd 2010. végétől - egy nagyobb, 2 kg kapacitású Has Garanti pörkölő beszerzése után - keverékeink kimérve is megvásárolhatók. Minden adag kávét szeretettel és odafigyeléssel pörkölünk, igyekszünk kihozni a legjobbat a babból. Figyelemmel kísérjük a nemzetközi "speciality coffee" trendeket, ugyanakkor saját stílus kialakítására törekszünk. Küldetésünknek érezzük, hogy hozzájáruljunk a hazai kávékultúra fejlődéséhez, de tekintettel vagyunk a már kialakult szokásokra és a helyi ízlésre is. Hiszünk a fejlődésben, folyamatosan keressük a perspektívát: egyre jobb és érdekesebb kávékat próbálunk beszerezni és tovább finomítjuk pörkölési technikánkat. Termékeinket otthoni vagy irodai használatra, ill. más kávézók számára is kínáljuk. A küldött keverékek összetétele: lila: Costa Rica SHB Tarrazu Royal, Indonesia Java Blawan, Ethiopia Yrgacheffe Peaberry- tudtuk meg a forgalmazótól.

scoperto arabica szemes kávé tesztA Scoperto kávét az Expolygon Kft. saját receptúra alapján gyárttatja olaszországban. Szemes kávé kínálatunkban megtalálhatóak a 20, 70, 80 és a 100% arabika tartalmú minőségi kávékeverékek, kizárólag a legjobb fajtákból gondosan válogatva. A 2011-es piaci változások hatására az Expolygon Kft. megteremtette az új piac támasztotta igényekre a választ, mindig szem előtt tartva a legkiválóbb olasz tradíciót, ezért a Scoperto kávé tökéletes választás, vendéglátó helyekre, irodákba, és otthonra. A Scoperto Arabica bársonyos aromája alacsony koffeintartalommal párosul, így a nap bármely szakában ajánljuk fogyasztását - tudtuk meg a forgalmazótól.

nero vero oro szemes kávé tesztCégünk 2008. tavaszán lépett a magyar kávépiacra és elkötelezett híve az olasz kávénak és az olasz kávékultúrának. Munkatársaink 10-15 éves tapasztalattal rendelkeznek a kávéértékesítés területén. Az általunk forgalmazott kávéfajták a világ legjobb kávétermelő vidékeiről - mint Dominika, Jamaica, Brasilia, Columbia vagy akár Kenya - származnak. Az itt termő, telt és aromában gazdag ízvilágú gondosan válogatott szemeskávék az olaszországi pörkölőkbe kerülve, az olasz hagyományoknak megfelelő sajátos pörkölési eljárásnak vetik alá, hogy amikor lefőzzük és felszolgáljuk a végeredmény a zamatos, igazi olasz kávé ízét adja. A Nero Vero Oro szemeskávé 60%-ban dél- és közép amerikai arabika kávé, valamint 40%-ban afrikai robuszta kávé harmónikus keveréke - tudtuk meg a forgalmazótól.

nero vero prima szemes kávé teszCégünk 2008. tavaszán lépett a magyar kávépiacra és elkötelezett híve az olasz kávénak és az olasz kávékultúrának. Munkatársaink 10-15 éves tapasztalattal rendelkeznek a kávéértékesítés területén. Az általunk forgalmazott kávéfajták a világ legjobb kávétermelő vidékeiről - mint Dominika, Jamaica, Brasilia, Columbia vagy akár Kenya - származnak. Az itt termő, telt és aromában gazdag ízvilágú gondosan válogatott szemeskávék az olaszországi pörkölőkbe kerülve, az olasz hagyományoknak megfelelő sajátos pörkölési eljárásnak vetik alá, hogy amikor lefőzzük és felszolgáljuk a végeredmény a zamatos, igazi olasz kávé ízét adja. A Nero Vero Prima szemeskávé a Nero Vero márka szegmensében a legfelsőbb kategóriát képviseli, amellyet 80% arabika és 20% robuszta kávészemekből állítottak össze - tudtuk meg a forgalmazótól.

italcaffé dolce crema szemes kávé tesztAz Italcaffè S.p.A. egy olasz kávépörkölő vállalat. A gyár és a központi iroda Olaszországban, Ligúria tarományban található, a valódi Olasz Espresso szülőföldjén. A cég a legmodernebb kávépörkölési technológiával dolgozik annak érdekében, hogy biztosítsa termékei kiváló minőségét. Az Italcaffè csúcstechnológiájú vakuumcsonagológéppel csomagolja kávéit azért, hogy a szemes és őrölt kávé keverékek minél hosszabb ideig megőrizzék aromájukat. A speciális csomagolástechnológia és egyirányú szelep célja, hogy elszigetelje a kávét a különböző környezeti tényezőktől és a páratartalomtól.  A legfontosabb az íz, aroma, krémesség és a testesség megőrzése, melyektől a presszó kávé valódi olasz espresso lesz. A cégtulajdonos és a pörkölőmester féltve őrzik kávéik elkészítésének receptúráját, ezért a keverék arányok sem publikusak. 2010 októberében, Brescia-ban az Italcaffè Elite Bar 100 % Arabica keverékét az IIAC (International Insitute Of Coffe Tasters) “Arany Érem”-mel jutalmazta. A széles szemes kávé  kínálat mellett az Italcaffè  gondot fordít a lakosság kiszolgálására. Nagy választékban kapható  250 grammos őrölt kávé, kapszula és elérhető E.S.E. rendszerű gépekhez kávépárna is. Az Italcaffè  S.p.A. kizárólagos magyarországi forgalmazói joggal rendelkező partnere az Il Mio Caffe Kft. A cég első  üzletét Pécsett a belváros szívében nyitotta 2011. április. 15-én, Il Mio Caffe Shop & Bar néven, ahol szeretettel várják a valódi olasz kávéra vágyó vendégeket és vásárlókat - tudtuk meg a forgalmazótól.