KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

La Torera egy kis falu a hondurasi Copan La Union területén, a terület tengerszint feletti magassága 1500 és 1600 méter között mozog, és a fő termesztett fajtavariánsok a catuai, parainema, IHCAFE 90 és lempira. A terület ideális éghajlattal rendelkezik a kávétermesztéshez, a hegyek között fekszik. A hűvösebb éjszakai hőmérséklet meghosszabbítja a kávécseresznye érését, és a talaj tápanyagokban pedig rendkívül gazdag. Ez a tétel különböző kistermelőktől származó kávékból állt össze, akiknek körülbelül 3-5 hektárnyi földjük van. A kávét a termelők és családjaik maguk szedték, és egy központi mosóállomáson dolgozták fel, mielőtt a szárítás megemelt ágyakon történt volna. Ezen termelők még nem állítottak elő mikrolotokat ezelőtt, ezzel a keverékkel szeretnék ösztönözni őket a szüret és a feldolgozási módszerek minőségének még magasabb szintre való fejlesztésére. - tudtuk meg a forgalmazótól.

Magyarországon egyedülálló módon csak csajokként vágtunk bele a kávé pörkölésbe sok évnyi kávéhoz köthető tapasztalattal a hátunk mögött. Csajként igazgatjuk márkánk útját. A kávé hivatásunkká vált, ezért fontos számunkra, hogy specialty kávé alapanyagainkból kihozzuk a legtöbbet. Gondos odafigyeléssel pörköljük őket. Minden nyers kávéra a saját termőterületére jellemző ízeket igyekszünk kihangsúlyozni. A hondurasi single origin kávénk "natural" eljárást kapott, amiből mi eszpresszó pörköléssel próbáltuk kihozni a fajtára jellemző ízjegyeket - tudtuk meg a forgalmazótól.

Magyarországon egyedülálló módon csak csajokként vágtunk bele a kávé pörkölésbe sok évnyi kávéhoz köthető tapasztalattal a hátunk mögött. Csajként igazgatjuk márkánk útját. A kávé hivatásunkká vált, ezért fontos számunkra, hogy specialty kávé alapanyagainkból kihozzuk a legtöbbet. Gondos odafigyeléssel pörköljük őket. Minden nyers kávéra a saját termőterületére jellemző ízeket igyekszünk kihangsúlyozni. A perui single origin kávénk mosott eljárást kapott, amiből mi eszpresszó pörköléssel próbáltuk kihozni a fajtára jellemző ízjegyeket - tudtuk meg a forgalmazótól.

Edina 7 évig vezetett egy vendéglátó helyet, melyben napközben a jó kávé kapta a figyelmet, hétvégék estéin pedig az élő koncertek. A kávékészítés tudományát magas szinten el tudta sajátítani, amit mi sem igazol jobban, mint a külföldi barista versenyeken való kiváló eredmények.Timi 14 éves korától kezdve testvérével közös üzletét igazgatta. Egy malmöi kiállítás alkalmával megismerkedett egy Rwandából származó anyával és lányával, akik által a kávé kiemelt szerepet kapott életében. Ennek hatására 2018 szeptemberében összeállt a két lány, hogy közös üzletet csináljon. Saját kis kávézójukban számukra pörkölt kávét készítettek vendégeiknek minden nap. 2019 nyarán beleásták magukat a szemes kávé piac mélyebb bugyraiba. A Coffer Funky 100% Arabica blend, egy Ízekben gazdag kávé keverék. A Brazília és a Peru hozza a csokoládés ízjegyeket, a Hondruas pedig a meglepetés benne az epres ízeivel - tudtuk meg a forgalmazótól.

Az Indonéz szigetvilág része Bali. Az ország közepén elhelyezkedő hegyvidéken termesztett kávé viszonylag új a prémium ínyenc kávé piacon. A Bali kávé jellemzői a gazdag aromák, füstös (fa) testes ízekkel. E jegyek az ásványi anyagokban gazdag vulkanikus talajnak és a természetes trágyával és árnyéktermesztéssel járó gyakorlatnak köszönhető, amelyek lehetővé teszik a kávébab lassú érését, annak ellenére, hogy a termőterületek magasan vannak. A viszonylag alacsony termés mellett a Bali kávé drága, és nehezen megtalálható világban - tudtuk meg a forgalmazótól.