KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 A One Eleven nem csupán egy specialty kávépörkölő, hanem egy egyedi koncepció, kreatív tudással és őszinte szakmai hitvallással ötvözve. Hisszük, hogy erősségünk az ízekkel és emberekkel való kapcsolatunkban rejlik, ami a legjobb kombináció a tökéletes kávé megalkotásához. Essential kávé kategóriába sorolt specialty tételeinket, azoknak ajánljuk, akik szeretik a kiegyensúlyozott, tradícionális ízvilágú kávékat. Specialty kávéink alapanyagai csak olyan helyről érkeznek hozzánk, ahol a farmerek a minőségorientált értékteremtés hívei, és a fenntartható gazdálkodás elve szerves része a kávéfarm életének és munkásságának. Minden általunk pörkölt kávé esetében törekszünk a tökéletes fajtára és feldolgozásra jellemző íz és aroma kiemelésére, melyet hosszas szakmai profilozás és tesztelés által érünk el. A Santa Cecilia farm tulajdonosa Pedro Veloso és családja. Pedro egész éltében kávéval foglalkozott, és komolyan elkötelezte magát a minőségi termelés mellett. Napi rutinjához tartozik, hogy reggelente meglátogatja a farmokat, felügyeli a betakarítást és a feldolgozás folyamatát. Ennek az odafigyelésnek köszönhető, hogy a farm mind UTZ és Rainforest megbízhatósági minősítéssel rendelkezik. A kávé minősége mellett, Pedro számára fontos a mindennapi kapcsolattartás a partnereivel, ezért délutánjait az irodájában töltve személyesen fogadja azok hívásait. A kávébabok a szüret után a lehető legnagyobb figyelmet kapják, ezért a pörkölés során mi is odafigyelünk arra, hogy megtartsák a testességüket és a termőterületre jellemző minőséget - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Pécs városa az európai kultúra meghatározó szereplője, de az utóbbi években a gasztronómia tekintetében is felkerült a vonzó úticélok közé. A városban régóta működő sörgyár, dohánygyár és a pécsi bortermelők is méltán tettek szert európai hírnévre. Úgy éreztük, elérkezett az idő, hogy kávépörkölésben is az élmezőnybe tartozzon Pécs. Az egy főre eső legtöbb minőségi kávézó Pécsett található, és a specialty kávézás kulturája is kétségtelenül Pécsett a legfejlettebb vidéken. Az itt kitermelődött magas szakmai képességek és kiváló egyéniségek tudatában, úgy döntöttünk, megmutatjuk magunkat/kávéinkat a világnak. Colombia kávénk különlegessége, hogy 86.75-ös cupping score pontott kapott. Ami minket is meglepett, hogy hiába van nagyon gazdag, rumos, szeszes íze és szuperédes, nem egy bármilyen speciális feldolgozással készült kávé, hanem egy nagyon szép natural processzről van szó - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Maran kávémárkával legfőbb küldetésünk, hogy a hazai kávékultúrát magasabb szintre emeljük a vendéglátóiparban és az otthoni konyhákban egyaránt, ezért tevékenységünk sokrétű. Kizárólag a legjobb minőségű specialty kávékat és a legkiválóbb kávékészítő eszközöket forgalmazzuk mind professzionális, mind otthoni felhasználásra. A kiváló alapanyagok és eszközök mellett azonban megfelelő tudásra is szükség van ahhoz, hogy a maximumot hozzuk ki minden csészéből, ezért kiemelt fontosságúnak tartjuk, hogy tudásunk átadásával edukáljuk vásárlóinkat és partnereinket. A kávézók és éttermek mellett az otthoni fogyasztóink elégedettségére és támogatására is különösen nagy hangsúlyt fektetünk, ezért hoztuk létre a Maran Coffee Club zárt Facebook csoportot, valamint a sokféle témát feldolgozó edukációs anyagainkat, aminek segítségével vásárlóink megtanulhatják, hogyan érjenek el kávézói minőséget otthon is a megfelelő eszközökkel, kávéval és tudással. 2019-ben nyitottuk meg kávézónkat, ahol személyesen hozzuk testközelbe mindenkinek a specialty kávék kultúráját és izgalmas világát, amit különleges brunch kínálattal, süteményekkel és szezonálisan változó étlappal egészítettünk ki, hogy teljes körű, maximális kulináris élményt nyújthassunk vendégeinknek - tudtuk meg a forgalmazótól.

Mind vállalunk kompromisszumokat a mindennapokban. Hisszük hogy a friss, minőségi kávé élvezete nem szabad, hogy közéjük tartozzon! Célunk, hogy az összes kávébabunk elénekelje történetét, a palántázástól a feldolgozáson, a hozzáértő pörkölésen át, a csészébe kerülésig. 2006-ban San Remoban ismerkedtem meg közelebbről a kávéval, és attól kezdve foglalkozom ezzel a csodálatos itallal. Innen jött a név. A San Remo egy 100% arabika blend, amely három féle kávét tartalmaz. A cél, az volt, hogy megjelenjen a csészében a klasszikus olasz ízvilág, több savval és nagyobb édességgel, ezért a kávék, a közepes pörköltségi szint legvégén vannak kiengedve - tudtuk meg a forgalmazótól.

Cégünk családi vállalkozásként működik Szolnokon. A világ főbb termőhelyeiről válogatjuk a felhasznált zöldkávékat, melyeket nagy odafigyeléssel és heti rendszerességgel, frissen pörkölünk. Pihentetés után, több évtizedes receptúrák szerint keverjük a legkedveltebb Contador blendeket, majd kézzel csomagolunk minden egyes terméket, ami a boltunk polcaira kerül. Az a célunk, hogy vásárlóink elérhető áron, a kommersz kávéktól jobb minőségű terméket vihessenek haza, és ízekben, aromákban gazdag italt készíthessenek belőle otthon. A jövőben igyekszünk a világosabb pörkölést kedvelőknek is bemutatni egy-egy különlegesebb tételt, és folyamatosan fejleszteni eszközparkunkat, szakmai tudásunkat. A kávék minőségét folyamatosan ellenőrizzük és nyomon követjük a zöld kávé raktározásától kezdve, a pörkölt blendek megfelelő tárolásán át, a szakszerű csomagoláson keresztül. Célunk, hogy hosszú távon elégedett kávé kedvelőkkel gazdagodjunk, és örömmel térjenek vissza webshopunkba, vagy mintaboltunkba. A tesztre küldött Premium Arabica blend, egy tiszta arabica, több termőhelyről válogatva és keverve. Ezzel a keverékkel is folyamatosan kísérletezgetünk, kifejezetten jól áll neki a franciánál sötétebb pörkölés. Ízében leginkább a mogyorós, diós vonal kiemelkedő, pici fekete tea illattal, de ezt majd a kedves tesztelő csapat jobban körül tudja írni - tudtuk meg a forgalmazótól.