KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

 A nagy pillanatok, ritkán érnek minket egyedül. A friss, minőségi kávé számunkra egyszerre a közösség kötőanyaga, az olasz piazza-k pezsgése, és a hétvégi reggelek nyugalma. Az Umami roasteryt a kiváncsiság és a tanulni vágyás keltette életre 3 és fél évvel ezelőtt. Célom, hogy olyan kávét tegyek a vendég asztalára, ami után azt az arcot látom amit láttam 2007-ben San remoban egy idosodo ur arcán. Ami aztán inspirált, hogy kávézót nyissak és inspirál a mai napig, hogy a lehető legjobbat adjam. Törekvésem, hogy az összes kávébabunk elénekelje történetét, a palántázástól a feldolgozáson, a hozzáértő pörkölésen át, a csészébe kerülésig.

Közepes pörkölésű blendünk megalkotásakor egy könnyedebb ízvilágú kávékeverék létrehozása volt a célunk. Gerincét a félig mosott feldolgozású Brazil Bahia alkotja, amely a Progresso farmról érkezett hozzánk. Ez adja a lágyabb, tejcsokoládés vonásokat és az édesség javát. A gyümölcsös ízjegyekért pedig a nedves feldolgozású etióp kávé felel. Utóbbi a Konga szövetkezeti feldolgozó állomás munkájának köszönhető, ami Yirgacheffe szívében található. Végeredményben egy tejcsokoládés kávéitalt kapunk, melyet a florális jegyek mellett némi eper és áfonya egészít ki - tudtuk meg a forgalmazótól.

 A Lollo Caffé, egy a Nápolytól mindössze pár kilométerre fekvő kisvárosból importált kávé. Karakteres ízvilágú blend, amely a robuszta energiájával tölti meg a csészét. A dél-olasz hagyományokat követő, őszinte kávé, ami felébreszti, és ébren tartja összes érzékét, ellenállhatatlan krémességével, és hosszú utóízével. A Lollo Caffe Oro-t már nem csak szemes kávé formájában kóstolhatja meg, hanem podos, és kapszulás kivitelben is elérhető webshopunkban - tudtuk meg a forgalmazótól.

A kávépörkölő világbajnokság egyik legkedveltebb tételszámai közé tartozó Kenya, megosztó a kávéfogyasztók körében. A szokásos származási ismertető száraz tényénél csak a kávéról mindent eláruló kortyérzet mutat valós kulináris képet. Gicherori mosóállomás Embu központi tartományában található a Kenya-hegység déli lejtőin. A kávé 1600 m tengerszint feletti magasságban terem, ahol a terület vulkáni talajban gazdag. A trópusi éghajlat és az árnyékot nyújtó növényzet amely meghatározó szerepet tölt be a kávé virágos- és gyümölcsös aromáinak kialakulásában.

 A Roastopus 2018 tavaszán indult útjára, ekkor láttunk hozzá modern pörkölőüzemünk megvalósításához. Kínálatunk magas minőségi elvárások szerint gondosan szelektált, így csak a legjobb tételek jutnak el a kávéfogyasztókhoz, méghozzá frissen pörkölve. A minőség egyik alappillérének az állandóságot tartjuk, ehhez pedig a kávépörkölés
teljes folyamatának alapos és folyamatos ellenőrzése szükséges. Ezért a zöldkávé beszerzéstől a pörkölésen át a csomagolásig minden egyes fázist magunk végzünk, a zöldkávé hűtött raktárban pihen, pörkölést követően kézzel válogatjuk át a szemeket, mindezzel biztosítva az állandó minőséget és kiszámíthatóságot. Black Pearl blendünkben száraz feldolgozású etióp kávé robbantja a gyümölcsbombát, az egyensúlyt pedig nedves feldolgozású kolumbiai teremti meg. Élénk, karakteres, izgalmas kombináció. Az elkészítés módjától függően eperdzsem, őszibarack, tejcsoki ízjegyek jellemzik.

A kávés szakma legjobbjai 2018