KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

rocket giotto r58 gépbemutató kávégépVásárlás előtt: már a modell 2012-es megjelenésekor beleszerettem az R-58-ba. A vásárlásig eltelt kb 1 évben megnéztem, elolvastam az interneten található, a géppel kapcsolatos összes cikket, bemutatót, videót. Otthoni, amatőr „kávéfanatikusként” az ember arra vágyik, hogy kávé készítése közben minél kevesebb legyen a változó. Ennek nem is lehet jobb alapja, mint egy dupla kazános, PID-es hőmérséklet szabályozóval ellátott gép, amin egyszerre élvezhetjük a stabil hőmérsékletet csapolás közben és az erős, elképesztően száraz gőzt. Aztán egyszer csak jött az infó, hogy nemsokára elérhető lesz a hazai forgalmazónál (Expolygon Kft.) is. Ez volt a pont, ahol eldöntöttem, belevágok.

graef tejhabosító készülék bemutatóA tejes kávéitalokhoz különbözőképpen készíthetünk tejhabot: ha espresso kávéfőzőnk van, akkor kézenfekvő a készüléken található gőzfúvóka használata, de mi a helyzet akkor, ha nincs otthon gőzfejlesztésre alkalmas kávéfőzőnk? Elsősorban ezekre a helyzetekre kínálnak megoldást a különféle elektronikus tejhabosítók.
A legismertebbek a kicsi habverőre emlékeztető pörgettyűs eszközök és ezeknek a továbbfejlesztett, kancsó formájú, a tejet megfelelő hőmérsékletre melegítő változatai.

eureka mignon kávédaráló bemutatóA „milyen kávégépet vegyek” mellett a „melyik darálót válasszam” a leggyakoribb kérdés a különböző kávés fórumokon. Érthető is, hiszen alapigazság, hogy egy minőségi őrlő a kávékészítés meghatározó tényezője. Az évek során megismert, deklaráltan otthoni felhasználásra szánt darálókat (Ascaso I-Mini2, Bezzera BB005, Iberital Challenge, Mahlkönig Vario, Mazzer Mini, Nemox Lux, stb) kívülről fújják a kávéfüggő júzerek. A sorból azonban – legalábbis nekem – nagyon hiányzott egy szemrevaló darab, az Eureka Mignon Istantaneo.