KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

ponte vecchio export külsőA cikkben egy rugós-karos gépet szeretnék bemutatni és egyben azt is bizonyítani, hogy egy viszonylag kisebb kazános, háztartási méretű kávégéppel is finom eszpresszókat lehet készíteni.. Külsőre a Ponte Vecchio Export sokaknak talán nem túl vonzó, de szabályos, négyszögletes vonalaival és króm színével bármely konyha komoly darabja lehet. Régimódinak is tűnhet a felépítése, de ez nem jelenti azt, hogy nem felel meg a mai igényeknek. Komoly szakmai tapasztalat és hagyomány áll a szerkezet mögött. Az olasz kézimunka jegyei felfedezhetőek a gépen.

bezzera bb005 kávédaráló"Kell egy csapat" - mondta a kultfilmmé lett Régi idők focija főszereplője, Minarik Ede. Kell egy daráló - szól az "eszpresszó-biblia" egyik alaptétele, melyet persze általában igyekszik elengedni a füle mellett a minőségi, otthoni kávékészítéssel egyre lelkesebben ismerkedő felhasználó. Miért?
Egyértelműen anyagi megfontolásból, többnyire a következő gondolatmenettel: veszek egy viszonylag komoly kávégépet otthonra - ám darálóra már nem futja az erre szánt keretből...de nem baj, hisz' szerencsére oly sokféle gyári őrlésű kávéból lehet választani! A végeredmény: a sokadik, meglehetősen drága "tégla" kipróbálása is lehangoló minőségű, híg, testetlen "eszpresszót" eredményez ami nem csoda, hiszen NEM presszógéphez való, vagyis túl durva a gyári őrlemények bő 90 százaléka. A csalódást aztán követi a felismerés: tényleg kell egy daráló!

hario mini mill kávédarálóA Kávékorzó fórumán gyakran kérdezik, hogy melyek azok a belépő szintű darálók amelyek már alkalmasak eszpresszóhoz szükséges finomságú őrlemény előállítására. Ezidáig a Zassenhaus, és a Peugeot kézi darálóit ajánlottuk. Az utóbbi időben azonban felmerült két újabb jelölt is a Kyocera, és a Hario személyében, melyből most az utóbbival foglalkozom, mivel az itthon is könnyen és viszonylag olcsón beszerezhető.

handpresso domepod bemutatóAz előzőleg bemutatott Handpresso Wild E.S.E. Podos készüléknek létezik egy őrölt kávéval működő változata a Handpresso Domepod, amit szintén a Profimat Kft. bocsátott a rendelkezésünkre. Az elv és a szlogen ugyanaz mint az E.S.E podos készüléknél, a különbség csupán annyi, hogy itt őrölt kávéval etethetjük, aminek előnyei és hátrányai is vannak.