Március végén a Magyar Turizmus Zrt londoni külképviseletének közreműködésében Magyarországra utazik David St. Vincent, a National Geographic újságírója, hogy tanulmányozza a magyar kávékultúrát. Írása a magazin „Food Journeys of a Lifetime” című, szeptemberben megjelenő könyvében lesz olvasható – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Világszerte emberek milliói kezdik a reggelt egy csésze kávé, tea, kakaó elfogyasztásával, vagy frissülnek fel a nap során egy csésze cappuccino vagy egy pohár kóla mellett. Ezek a legnépszerűbb élénkítő hatású italok, melyek megszokott elemei táplálkozásunknak, hozzájárulnak a napi folyadékbevitelhez, és ha mértékkel élünk velünk, megannyi más módon is jótékonyan befolyásolhatják egészségünket. Közös hatóanyaguk a koffein, amely jellemzően növeli az éberséget, a koncentrációt, a mentális és fizikai teljesítményt. Röviden áttekintjük a koffein eredetét, történetét, életünkben betöltött szerepét, valamint összefoglaljuk a legfontosabb elméleti és gyakorlati tudnivalókat.
A gazdasági válság a vendéglátóipart is utolérte. Az ágazat válsága már 3-4 éve tapasztalható Magyarországon, azonban a recesszió tovább növelte a problémákat. A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint az ágazat egyharmada teljesen eltűnhet, ami akár 40 ezer munkahely megszűnésével is járhat.