KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kedves Kávérajongók! Gyermekkoromban nagyszüleimtől mindig hallottam, hogy a májusi eső aranyat ér. Amióta kávéval foglalkozom a május aranya kifejezés viszont egy új dologgal is kiegészült, hiszen ebben a hónapban érkeznek a friss szüretelésű kávék. Ez az időszak a pörkölők számára mindig izgalmas. Hisz ilyenkorra dől el hogy a farmokon több mint egy éves rendkívüli odafigyelést, szaktudást igénylő munka milyen eredményt mutat. A pörkölőknél pedig talán a legfontosabb és legnehezebb tevékenység a kávébeszerzés munkája ilyenkor kerül értékelésre. Tartsatok velünk ebben az izgalmas időszakban és fedezzétek fel velünk újdonságainkat Afrikából, Kenyából, Etiópiából, Mexikóból és Panamából. Szintén újdonság egy microlot minősítésű honey feldolgozású robusta kávé Indiából. Jó néhány tételünk pedig még úton van, így lesz júniusra is meglepetésünk.

Az EspressoShop.hu-n újra kapható otthoni használatra is a világ első adagos kávé megoldásához, az E.S.E. (Easy Serving Espresso) pod-hoz elegáns, kis méretű kávégép, amit kétféle csomagban, 288 vagy 432 adag illy kávéval együtt még jutányosabban kínálunk. A szemes, darált és kapszulás kávék mellett egyre többen fedezik fel újra ezt a fenntarthatóbb kávézási megoldást.

Kedves Kávérajongó! Bár az április idén is bolondos, szerencsére a kávés világ több pozitívummal is szolgál nekünk. Információnk szerint az idei szüretek minőségben ugyanis kiválóak. Emelett a kutatók kitartó munkájának eredményeként sorra jelennek meg az új, továbbfejlesztett kávé hibridek. Ezek közül már elérhetőek a Kapucziner kínálatában a csodálatos ízvilágú Papayo fajta, illetve Nicaraguából a H1 hibrid. A kávék fejlődése mellett örömmel tájékoztatunk benneteket, hogy műszerparkunk egy új eszközzel, egész pontosan egy vízaktivitás mérővel gazdagodott. Ennek segítségével a teszt kávéminták közül könnyebben ki tudjuk választani nektek a legkiválóbb pörkölésre érdemes kávékat.

A mokka kávéfőzőt, hagyományosan kotyogós kávéfőzőnek is nevezik. Ma már nagyon elegáns és dizájnos kivitelezésben készülnek, amelyben nem csak élvezet kávét készíteni, de remek kiegészítője is lehet a konyhánknak. A mokka kávéfőzővel nagyon finom, ízletes kávét lehet készíteni, talán nem véletlen, hogy a világ minden táján kedvelik ezt a kávét.

A hosszú téli napok után már mindannyian várjuk a tavasz érkezését. Addig is míg megérkezik az első igazán meleg nap, már egyszer-egyszer kiülhetünk a napos teraszra egy finom egzotikus kávéra. Bár nálunk még odébb van az első igazi gyümölcsszüret az afrikai és dél-amerikai kávék szüretelése már megkezdődött, van ahol be is fejeződött. Kiváló minésőgű az idei termés, ezt érezni fogjuk a csészénkben gőzölgő kávénkon is.