KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Costa Coffe és Inmedio nyílik az Eiffel Irodaházban

A világ egyik legnagyobb, 300 négyzetméteres Costa Coffee kávézója nyílik meg az Eiffel Tér Irodaház fejlesztésnek a Teréz körútra nyíló 3 szintes kiskereskedelmi területén. Míg a szomszédos, 120 négyzetméteres Inmedio üzlet Magyarország legnagyobb és legszélesebb nemzetközi sajtóválasztékát kínálja a hagyományos Inmedio kínálat mellett.

A kávézásból is hulladékgyárat teremtenek a dupla falú papírpoharak

Mi, kávéimádók ódákat tudnánk zengeni a kávéról. Sokunk szerint egy csésze fekete - lehetőleg fair trade, hogy még hátba is tudjuk veregetni magunkat - jó társaságban elfogyasztva feldobja a napunkat. Bár sokszor csak futtában, indulás előtt dobjuk be a mindennapi eszpresszót. Persze vannak a kávézósok meg a nemkávézósok, de beülni valahova, egy kedves kávéházba beszélgetni, tanulni vagy csak olvasgatni mindenki szeret.

A világ legdrágább kávégépe

A Bellevue összes kávéautomatája a felső szegmensbe tartozik ár és minőség szempontjából egyaránt. A legdrágább nyolcmillió forintba kerül, és 165 féle italt engedhetünk belőle magunknak. Leginkább olyan cégeknek érdemes ilyet venni, ahol fontos a kávé minősége és sok fogy a feketéből.

Kávés versenyek tavasza 2010-ben

Az Európai Különleges Kávé Szövetség (SCAE) magyar tagozatának vezetője – Sóti Róbert – tájékoztatása szerint a magyar chapter hivatalos döntést hozott a barista és kávés bajnokságok időpontjáról. A nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a versenyeket ezután itthon is a tavaszi időszakban tartják.

A híres reggae énekes egyik fia bio kávét termeszt a család birtokán Jamaicában.

Rohan Marley, Bob Marley egyik fia saját kávémárkát indított be a közelmúltban. A családi birtokon termeszti saját, organikus kávéját, ami egyben tisztelgés a legenda emléke előtt. Rohan, aki Lauryn Hill élettársa és egyik barátja Shane Whittle együtt indították be a vállalkozást és a különböző kávékeverékek neveit Marley dalai ihlették.