KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Sebastiao Salgado: In PrincipioAz Illycaffe kávékonferenciája után szigorúan felülvizsgáltam kávéfogyasztási szokásaimat. Rá kellett jönnöm, hogy amit én kávézás címén elkövetek (két falat között, kutyafuttában leküldök néhány kortyot pusztán a koffein kedvéért), az aligha nevezhető kávézási kultúrának, s a híg, barna löttynek, amit forró víz és némi granulátum segítségével előállítok, annyi köze van a fenséges olasz eszpresszóhoz, mint a Trabantnak a Maseratihoz. Ez a délután rádöbbentett, hogy bizony, lehet ezt másképpen is...

gerbeaud kávéház nyílik japánbanA kávéházat és a csokoládéboltot magyarok üzemeltetik majd. Június közepén nyílik meg az első Gerbeaud kávéház Tokióban, majd a tervek szerint ősszel egy Gerbeaud csokoládébolt is lesz a szigetország fővárosában - tudta meg a Népszabadság Pintér Katalintól, a fővárosi Gerbeaud-t üzemeltető magyar cég vezetője.

csökkent a kávéházak forgalmaMagyarországon legfeljebb a forint árfolyamváltozásainak hatására drágul a fekete, a kávé világpiaci árnövekedése nem gyűrűzik be hozzánk. A hazai piacon ugyanis marginális szerepet tölt be az évtizedes rekordárfolyamot átlépő kolumbiai kávé - olvasható a Caffé Perté közleményében. Kotyogós kávéfőző helyett egyre gyakrabban párnából és kapszulából is jön a feketeleves.