KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

kávé ízesítésű krémlikőrA Baileys novemberben piacra dobta új, kávé ízesítésű krémlikőrjét, ami most érkezett meg Magyarországra, és a hazai premier keretében megismerkedhettünk az ital történetével. Az eredeti ízesítésű krémlikőrt a hetvenes évek elején fejlesztették ki, majd 1974-ben dobták piacra – tudtuk meg Peter O’Connortól, a Baileys nemzetközi igazgató-nagykövetétől. Abba is kaptunk némi betekintést, hogy a nők emancipálódásával párhuzamosan hogyan lett a különleges, ünnepi étkezések után elfogyasztott, formális likőrből egy olyan informális alkoholos ital, amit mindkét nem bátran fogyaszthat menő klubokban, vagy akár egy délutáni kerti parti keretében. A márkát birtokló Diageo az eredeti, a menta és a karamell íz után azért rukkolt elő egy újabb változattal, mert nagyon sokan ízesítették Baileys krémlikőrrel a kávéjukat, így az igény adott volt.

minőségi kávé, kávéfogyasztás kávézásAhány gyártó, annyi stratégia. Egy-egy részszegmensben mindenki sikeres lehet, de a totál fogyasztás csak akkor nőhet, ha tovább javul a hazai tea- és kávéfogyasztási kultúra.
Mi is lehetne jobb a mínuszokban gazdag, ám hóban szegény tél közepén – az orosz-ukrán vita miatt elzárt gázcsapok idején – mint forró italokról beszélgetni? A január 8-ai Gyártói Kerekasztalra azonban elsősorban mégsem ezért fogadta el a meghívást a rekordszámú résztvevő. Inkább arról volt szó, hogy egy olyan kategória került terítékre, melyben rengeteg piaci szereplő érdekelt.