KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

olasz kávézó graz belvárosábanSokan kutatják agyuk hátsó felében, hogy mi a titka az igazán jó kávézónak, ahová mindig jó beülni, egy kávéra, egy süteményre, vagy egy salátára. A Budai Hírlap ízvadásza keserű szájízzel, de mégis boldogan jelenti, hogy talált egy ilyen helyet. Az egyetlen gond, hogy a „hely” Graz belvárosában van, ezért megfontolandó, hogy ha 5 óra kocsiútra van a törzshelyünk, nevezhetjük-e azt törzshelynek?

mérgező kávéautomatákAz uniós biztosok és munkatársaik hosszú sorokban várnak kávéjukra a büfék előtt, mivel ki kellett kapcsolni azt a húsz korszerű kávéautomatát, amelyeket januárban éppen a sorban állás megszüntetése érdekében telepítettek az EU központjába. A gépeket azért kellett lakat alá helyezni, mert tesztek bizonyították, hogy közülük 17 a megengedettnél nagyobb nikkel- és ólomtartalmú terméket állít elő a bedobott pénzért cserébe - idézi az EUobserver Dennis Abbott, az Európai Bizottság (EB) szóvivőjének nyilatkozatát.

tökéletes kávéscsészeAz olasz FAC Porcelán Manufaktúra a professzionális felhasználók (kávémárkák, vendéglátó üzletek) számára kínál csészéket. A legtöbb olasz kávéforgalamzó az általuk gyártott csészéket használja.Magyarországon csak a Barista Szaküzletben vásárolható ilyen minőségű csésze logózatlanul, akár darabonként, otthoni felhasználásra.