KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

a kávé javítja az egészségi állapototNyugodtan dőljünk hátra, és kortyoljuk el jóízűen a feketénket: friss kutatás szerint javítja az egészségi állapotot, különösen nők esetében! A kutatás eredményei szerint a hosszú távú, rendszeres kávéfogyasztás nem rövidíti meg az életet, és valószínűleg több jótékony hatással is bír az egészségünkre nézve – összegezték a madridi Autonoma Egyetem kutatói. Azt azonban kihangsúlyozták, hogy a fentiek kizárólag egészséges emberek esetében igazak.

mesék születnek kávéfőzés közbenA mesék világa az ember mély valóságait érinti, sokat ad az embernek, mindenkihez szól. Ahhoz, hogy egy ember meg tudja őrizni gyermeki szemléletét, mely rácsodálkozik a dolgokra, muszáj lecsupaszítani magát, amit csak a mese világán keresztül tud megtenni” – nyilatkozta az MNO-nak Komjáti Orsolya meseíró-selyemfestő, az Édenkert Galéria állandó kiállítója.

kávékapszulaA mai rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut mindenre. Nincs ez másképp a kávéval sem. Sokan bár kedvelik a kávét, de idő hiányában (vagy tegyük hozzá, netán csak lustaságból) nincs kedvük rendesen elkészíteni, és beérik a számomra csak „pótkávénak” számító instant termékekkel. A másik ilyen terület az iroda, ahol kiemelten fontos az időtényező, és a tisztaság és az állandó minőség. Még mielőtt bárki megvádolna elfogultsággal, leszögezem, hogy ezeknek az instant italoknak is megvan a maga helye a fogyasztói palettán, de túl sok köze nincs a valódi frissen főzött kávéhoz az egyszer biztos, bármennyire sulykolják belénk a reklámok.