KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

lucaffe mr. exclusive pod kávétesztA szakmai ismeretek, az újdonságokra való nyitottság, és elsősorban a valódi "made in Italy" minőség megőrzésére fordított igyekezet, ezek a tulajdonságok teszik az olasz kávé szárazföldjén kívül fekvő szigetté a Luccafét. A kilencvenes évek közepe óta, amikor a kávé iránt igazi hatodik érzékkel rendelkező és Bresciából származó fiatal üzletember - Luca Venturelli - tulajdonában lévő vállalkozás Padenghe sul Gardában létrejött, a cég olyannyira kinőtte magát, hogy ma már a legismertebb észak-olasz kávépörkölő cégek egyike. A Lucaffe Mr. Exclusive 100% arabika dél-amerikai, ázsiai és kis részben közép-afrikai arabica kávékeverék. Valószínűleg egyetlen arab kávéfajta sem éri el a rá jellemző eredményeket. Közepes test, édes íz, sokszor frissen sült kenyérre emlékeztető, rendkívül erőteljes aroma. Frissen őrölve mámorítóan illatozik. - tudtuk meg a forgalmazótól.

musetti cremissimo podos kávétesztA Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 75 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. 

A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölő üzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. 

Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti 201 egy édes, testes, finom, ízletes aromájú, 70% arabika – 30% robuszta összetételű keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

musetti 201 pod tesztA Musetti pörkölőt családi vállalkozásban alapította Luigi Musetti 1934-ben a Milano-hoz közeli Piacenza-ban „Kávé háza” néven. Az azóta eltelt 75 évben a tulajdonosok kitartóan és szenvedélyesen hisznek az előállított kávé minőségének fontosságában, ezért folyamatosan szem előtt tartják a gyártósorok technológiai és higiéniai fejlesztését, eleget téve a mindenkori legmagasabb minőségi követelményeknek. 

A nyers kávét közvetlenül az ültetvényekről vásárolják három kontinensről: Közép- és Dél-Amerikából, Afrikából és Ázsiából. Saját pörkölő üzemükben pörkölik, saját receptúra szerint állítják elő a különféle keverékeket a zöld kávétermés minőségének figyelembe vétele mellett. Az így készült, Musetti márknéven piacra hozott kávékeverékeket a világ valamennyi kontinensén, több mint 50 országban forgalmazzák. 

Nem elégszenek meg a nyers kávé hitelesített minősítésével. Mielőtt a termés a pörkölőbe, majd pedig a csészénkbe kerülne, minden egyes zsáknyi nyers kávéból mintát kérnek. A mintákat bevizsgálják, pörkölik, majd a mindent eldöntő kóstolásos teszt alá vetik. Mielőtt azonban a behajózott szállítmányt beengednék a gyárba, újra mintát vesznek, és újból elvégzik a teljes minőségi vizsgálatot. A Musetti 201 egy cukorködben pörkölt, markáns, karamellás ízvilágú, 20% arabica – 80% robusta összetételű keverék - tudtuk meg a forgalmazótól.

grand decaf podos kávé kávétesztAz Il Moretto kávék forgalmazójától kaptunk néhány podot, hogy kóstoljuk meg, és mondjunk véleményt róla. Számunkra egy eddig ismeretlen márkáról volt szó, és a csomagolásról sem derült ki túl sok. A forgalmazó az olcsóbb árkategóriába sorolt termékét így kíváncsian tettük próbára. Különösen erőteljes, testes íz, amely nem fosztja a valódi kávé élményétől. Lássuk hogyan szerepelt!

grand cafe marca oro podos kávétesztAz Il Moretto kávék forgalmazójától kaptunk néhány podot, hogy kóstoljuk meg, és mondjunk véleményt róla. Számunkra egy eddig ismeretlen márkáról volt szó, és a csomagolásról sem derült ki túl sok. A forgalmazó az olcsóbb árkategóriába sorolta termékét, így kíváncsian tettük próbára. Azt sikerült még kideríteni, hogy egy 75% arabika és 25% robuszta arányú keveréket tartalmaz a pod. Lássuk hogyan szerepelt!