KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Gourmet I Magnifici 10 szemeskávé teszt A TORREFAZIONE CAFFÉ GOURMET-t 2002-ben hozta létre Tobia Asioli Imolában. Az egyre növekvő igényeknek, illetve keresletnek köszönhetően szükségszerűvé vált egy új és korszerű létesítmény létrehozása, hiszen a régi már kicsinek bizonyult, így 2010-ben új telephelyet avatott a TORREFAZIONE CAFFÉ GOURMET. A kávépörkölő termékei között megtalálható különleges, kiváló minőségű szemes kávé, őrölt kávé, BIO kávé, illetve E.S.E pod rendszerű kávépárna. A GOURMET név választás nem véletlen. Az ötlet egy dél-amerikai kávé termelőtől származik, ahonnan rendszeresen érkezik kiváló minőségű alapanyag.  A Gourmet Caffé tehát nem csak egy egyszerű kávé, hanem művészet, kultúra és szenvedély találkozása. Művészet, mert jól kell tudni kiválasztani az alapanyagokat, melyeket megfelelően kell pörkölni és megmunkálni. Kultúra, mert a megfelelő eredmény eléréséhez, rendkívül sok tudás szükségeltetik a szüretelőtől a kávét főző személyig, minden egyes résztvevő részéről.  Szenvedély, mert igazán jót csak az tud létrehozni, aki szenvedéllyel és teljes odaadással végzi a munkáját. A Gourmet Magnifici 10-es blendje 9 kiváló arabika és egy különlegesen finom robuszta keveréke. Ez a határozott személyiségű, virágos illatú és erdei gyümölcsös ízű kávé, rendkívül finom, mézes utóízt szabadít fel. Az enyhén fűszeres ízek teszik igazán egyedivé ezt a kávét - tudtuk meg a forgalmazótól.

Goppion Qualitá Oro szemeskávé teszt A Goppion Caffé az észak-olasz kávépörkölő történelem és hagyomány része. A Goppion család története 1858-ban Luiginál kezdődik, aki Pietro nevű fiával elkezd kávéval foglalkozni. Majd a század elején a család hat fiú testvéréből négyen kávétermelő országokban szereznek tapasztalatokat, és megnyitják Trevisoban első kisüzemüket, mely a háború után ipari üzemmé alakul. 1960-ban ők vezetik be először a vákum csomagolási eljárást, hogy tovább friss maradjon a kávé. Szakembereik a kávétermelő országokban a legjobb ültetvényekről vásárolnak, kiválasztják azokat a termelőket, akik garantálni tudják a legkiválóbb minőséget. Terménymintákat kérnek be, és az előkóstolás után rendelik meg a megfelelő zöldkávét a termőterületekről. A feldolgozás során ragaszkodnak a jól bevált régi, lassú tradicionális feldolgozási eljárásokhoz. Speciálisan a vendéglátás számára fejlesztettek ki csúcs termékeket, ezek minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek. A Caffe Grande Kft. forgalmazza az Olasz Naturalmix cég széles íz-palettájú Parisien forró csokoládéit, Lawson's teáit és krémkávé különlegességeit. A Goppion ORO 100% arabica szemes kávé. Négyféle értékes, válogatott brazil és közép-amerikai arabica kávé keveréke. Otthoni fogyasztásra és delikátesz üzletek részére kifejlesztett alacsony koffeintartalmú kávé, a nap bármely időpontjában ajánlott. Intenzív aroma és bársonyos édes íz jellemzi. Kerek, telt ízvilágú, hosszú lecsengésű csokoládés utóízzel. Eszpresszónak és kapucsínónak is egyaránt ajánljuk. Szemes és őrölt változatban is kapható - tudtuk meg a forgalmazótól.

illy Espresso 100% Arabica ( HoReCa ) szemeskávé teszt Az Illy komoly hírnevet szerzett már a kávékutatás és technológiai fejlesztés területén. Egyedülálló csomagolástechnikát fejlesztettek ki a kávé minőségének megőrzése érdekében. A frissen pörkölt kávét az Illy saját szabadalma szerint csomagolják. Túlnyomás alatt a levegő oxigénjét nitrogénnel helyettesítik, mellyel tökéletesen konzerválják a frissen pörkölt kávét, így az az elkészítésig megőrzi pörköléskori frissességét, amit az Illy 2 évig garantál. Az cég az összes termékénél ugyanazt a keveréket használja, eltérés csupán a pörkölés erősségében adódik, amely közepes vagy sötét. A tesztre küldött kávé 100% arabika, normál pörkölésű. A magyar Illy Ferenc által 1933-ban Triesztben alapított világhírű Illy keverékét 3 kontinens 9 nemes arabikája alkotja. Az Illy nem kávétőzsdéről, hanem közvetlenül termelőktől vásárol, és a minőségben nem köt kompromisszumot. Az Illy elsőként a világon megkapta a 'Responsible Supply Chain Process' (Fenntartható Ellátási Lánc) bizonyítványt a DNV-től. A HVG 2011 decemberi szemes kávé vaktesztjén a legjobb kávé lett! - tudtuk meg a forgalmazótól.

Café Rosé Orange szemeskávé teszt A Café Rosé biokávé keverékek alapanyagai 100 %-ban bio nyerskávék, amiket a világ minden sarkából importálunk. Dél- és Közép-Amerika, Afrika, India és Indonézia legjobb minőségű, úgynevezett specialty bio nyerskávéit pörköljük. Keverékeink elkészítéséhez kilencféle biokávét használunk, termékünket pedig a Biokontroll Hungária Kft. ellenőrzi és tanúsítja. A biokávé választása társadalmi felelősségvállalás egy módja: az ilyen kávék termesztésének jóval nagyobb a munkaerőigénye, mint a hagyományos, intenzív körülmények között előállított kávékénak. A harmadik világ hegyvidéki területein, ahol a kávét termelik, kevés lehetőség van a megélhetésre, az évente világszerte elfogyasztott 400 milliárd csésze kávé pedig az egyik legbiztosabb bevételi forrása az ott élőknek. Az ő megélhetésük a biokávék termesztésével még biztonságosabb: egyrészt, mert főként a tőzsdék árupiacain kívül vásárolják meg a kávét, akár kétszer magasabb áron, másrészt a rusztikus és a tradicionális polikultúrás termesztés - amellett, hogy a legkevésbé tőkeigényes kávécserje-művelési mód - lehetővé teszi a gazdálkodók több lábon állását: nyomott kávé árak mellett a többi terményükből, például a kardamomból vagy gyümölcsökből is számíthatnak bevételre. A biokávé nemcsak a termesztése során felhasznált vegyszerek és műtrágyák tekintetében tér el az ipari méretekben termelt kávéktól: a rusztikus és a tradicionális polikultúrás művelés növénytársulásai védelmet jelentenek a hegyvidéki őserdők mezőgazdasági művelésének egyik legfőbb rákfenéje, az erózió ellen is. Az e vidékekre jellemző intenzív csapadék millió tonnaszámra hordja el sekély termőföldréteget, néhány év alatt sivataggá változtatva a korábban dús flórájú és faunájú vidékeket, ami ellen a többszintű lombozat és a gyökerekkel átszőtt talaj szinte ugyanolyan védelmet nyújt, mint az eredeti ősvadon. A Café Rosé Orange 100 %-ban arabica fajtákat tartalmaz, így a kifinomultabb ízeket kedvelők fogják előnyben részesíteni. Koffeintartalma alacsonyabb, amivel a lágyabb kávék szerelmeseinek mindennapjait édesítheti meg, és a késői vacsorák megkoronázására is ideális választás - tudtuk meg a forgalmazótól.

 Kávékalmár Guatemala Antigua Pastores szemeskávé tesz A Kávékalmárt épp egy éve hoztuk létre. Szükségből: kávéfüggőségem, és a frissen pörkölt kávéra „rákapó” szomszédság, barátok igénye kinőtte az otthoni hobbi kereteit. Területszelektált, válogatott arabika kávékat pörkölünk, melyeket olasz, illetve londoni székhelyű kereskedőktől szerzünk be, és webshopunkon keresztül értékesítünk. A nyerskávét manufakturális keretek között, minden automatizálás nélkül pörköljük, játszva/kísérletezve a pörkölési profillal, igyekezve minden egyes fajtából kicsiklandozni azt, ami nekünk kedves a kávéban. Az eddigi tapasztalatok/visszajelzések, a visszatérő vásárlók száma az mutatja, hogy ez egész jól sikerül.

A kávé, hasonlóan a legtöbb élelmiszerhez, frissen az igazi. Ennek megfelelve már beszerzésnél gondot fordítunk arra, hogy az utolsó termésből/feldolgozásból vásároljunk, a frissen pörkölt kávé pedig a pörkölést követő napon kézbesítésre kerüljön a vásárlónak, aki így tapasztalhatja meg a különbséget a néhány napos pörkölésű kávé, illetve a több hetes, de még gyakrabban több hónapos „matuzsálemek” között. A csomagolással sem viccelünk: impulzushegesztett, visszazárható, egyjáratú szeleppel ellátott „State of the Art” tasakokat használunk.

De vissza a „tesztalanyhoz”. Engem a kávé illata ejtett rabul. Ezért is választottam a Guatemala Antigua Pastores-t, ezt a – szerintem – „észbontó” illatú, SHB minősítésű kávét. A termőterület Antigua Guatemala (a korábbi főváros) közelében, három vulkán  (Agua, Fuego és Acatenango) általt határolt, ideális klímájú és termőtalajú területen található, ahol Guatemala legnemesebb kávéit művelik. Nekünk ez az egyik kedvencünk - tudtuk meg a forgalmazótól.