KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Tetsa Rossa 100% Arabica szemeskávé teszt A Testa Rossa márkát 1994-ben hozták létre. A Handelshaus Wedl osztrák cég által bevezetett nemzetközileg is ismert, és elismert brand. Magát a Kávét Bellunoban, Olaszországban pörkölik a Procaffénál, amely többek között a Bristot kávékat is pörköli. Ezt a blendet a legmagasabb minőségű arabika kávé keverékéből állítják össze. Évtizedes tapasztalataink alapján olyan kávét fejlesztettünk ki, mely telt aromájával és kiegyensúlyozott kávéinyenceket is lenyügözi. A kávészemeket hagyományos üstben, nyílt láng fölött pörköljük, így majdnem teljesen megőrizhetők az illóolajok és a kávéra jellemző aromák. Összetétele 90 % arabika és 10 % robuszta  - tudtuk meg a forgalmazótól.

 

Pascucci Bio szemeskávé teszt A Pascucci története az 1800-as években kezdődött. A cég jellegzetes logója "csak" 50 éves - ám a különleges kávét ismerők és kedvelők számára a minőség szimbóluma. Nem véletlenül: a Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag - vagyis a kávébab - kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának.A Bio kávék iránti növekvő piaci igényre a Pascucci válasza a Pascucci Bio. (90-10%) mely ökológiai termesztésből származik. Ez a keverék a manapság divatos ízvilágot tartja szem előtt: a kávé ne legyen "erős", ne legyen keserű. Legyen egészségesen tiszta! A márkától elvárható minőséget nem egyszerű hozni: Az összetételét alkotó 7 kávé struktúrát ad a kávénak. Magától értetődően mindegyikük megfelel a minősített biogazdálkodás szigorú feltételeinek, így megőrzik eredeti tulajdonságaikat. A 90% arabica magas szintű édességet kölcsönöz a kávénak. A mosott arabica kellemessé és tisztává teszi. Fő jellemzői a szárított gyümölcs és csokoládé íz, mindeközben fűszeres is, édes gyümölcspép és citrushéj nyomai teszik teljessé az aromáját és íz világát. Eszpresszóként nagyot domborít a Pascucci Bio. Tökéletes kávét kapunk, alacsony (1% körüli) koffeintartalommal  - tudtuk meg a forgalmazótól.

Pörkölde.hu Pörkölőmester ajánlata szemeskávé teszVállalkozásunk 17 éve áll a kézműves kávékat kedvelő fogyasztók rendelkezésére. A folyamatosan bővülő választékunkat Dunaújvárosban található, családias hangulatú látványpörkölő és kávé szakboltunkban, az igényes kávéfogyasztóhoz maximálisan igazodva állítjuk elő. Mi egy picit másképpen gondolkodunk a kávékról és abban hiszünk, hogy az igazán jó kávé az,  amit mindenki magának keverhet meg, saját ízlésének megfelelően. Ezért arra biztatjuk az üzletünkbe betérő vásárlóinkat is,hogy bátran kísérletezzenek megbízható tisztaságú, friss kávéinkkal. A frissesség azt jelenti, hogy kávéinkat maximum 2 hetes pörkölésű (ennél csak frissebbeket tartunk), a vásárláskor vagy megrendeléskor csomagoljuk be. Természetesen mindezért van túlsúlyban a 100%-os single origin típus, hiszen azokat semmivel sem keverjük, egyszerűen, frissen bocsájtjuk a vásárlónk rendelkezésére. A Pörkölőmester Ajánlata egy finom és közkedvelt kávé kompozíció, mely egyesíti az arabika zamatát és lágyságát a robuszta
markánsabb, erősebb, koffeinben gazdagabb ízével.  - tudtuk meg a forgalmazótól.

pörkölde italian ricetta szemeskávé tesztVállalkozásunk 17 éve áll a kézműves kávékat kedvelő fogyasztók rendelkezésére. A folyamatosan bővülő választékunkat Dunaújvárosban található, családias hangulatú látványpörkölő és kávé szakboltunkban, az igényes kávéfogyasztóhoz maximálisan igazodva állítjuk elő. Mi egy picit másképpen gondolkodunk a kávékról és abban hiszünk, hogy az igazán jó kávé az,  amit mindenki magának keverhet meg, saját ízlésének megfelelően. Ezért arra biztatjuk az üzletünkbe betérő vásárlóinkat is,hogy bátran kísérletezzenek megbízható tisztaságú, friss kávéinkkal. A frissesség azt jelenti, hogy kávéinkat maximum 2 hetes pörkölésű (ennél csak frissebbeket tartunk), a vásárláskor vagy megrendeléskor csomagoljuk be. Természetesen mindezért van túlsúlyban a 100%-os single origin típus, hiszen azokat semmivel sem keverjük, egyszerűen, frissen bocsájtjuk a vásárlónk rendelkezésére. Az  Italiana Ricetta: Olasz receptből lett merítve az ihlet ehhez a kávéhoz, mely egyre népszerűbb a vásárlóink körében. Nagyon finom olasz presszó kávé készíthető belőle. Ez a blend 70%-ban két féle robuszta, és 30%-ban három féle arabika kávéból áll - tudtuk meg a forgalmazótól.

tonino lamborghini miscela red szemeskávé tesztA Tonino Lamborghini kávé 80 % arabika, 20 % robuszta tartalmú kávészemekből áll. Öt helyről származnak: az arabika Brazília, Közép Amerika, Etiópia, míg a robuszta szemek India és Java területéről. Tíz különböző típusú kávé keveréke, melyet 1200-1600 méterrel a tengerszint felett termelnek. A termelés során olyan „fazende”(ültetvény)-ről származó kávészemeket használnak, melyek művelése során nem alkalmaztak kártevők elleni vegyszereket. Nagyon lényeges a Lamborghininél, hogy a kávészemeket kézzel szedik, szedés közben az ágak végén nőtt kávészemeket részesítik előnyben, majd természetes módon 20 napig szárítják. Szárítás után - hogy állandó minőséget tudjanak adni - fontos a szemek pörkölésében az idő és a hőfok. Pörkölés során mintavételezéssel mérik a páratartalom szintjét, melyet meleg levegő befújásával semlegesítenek. Ezt a meleg levegőt a szemek között finoman és lassan áramoltatják egy meghatározott ideig. Így a pörkölési idő hosszabb, de a végeredmény egy sokkal magasabb minőséget és színvilágot eredményez. Ezután egy fontos eljárás következik, mégpedig a kávészemek hűtése, melyet 4 perc alatt hajtanak végre. Ennyi idő alatt hűlnek le a kávészemek 210 C fokról. A pörkölés után egy ventillátorral továbbítják a szemeket a válogatógép felé, mely egyesével leméri a szemeket. Amely szem nem üti meg a 0,3 grammos szintet, az nem kerül felhasználásra. Ezután a kávészemek 5-6 napra egy érlelő tartályba kerülnek. Csomagolás előtt egy befejező gőzölésen esnek át, majd 1 kg-os aromazáró - de lélegeztető szeleppel ellátott csomagolásba, ami közvetlenül a darálóba önthető -, vagy pedig a teljesen zárt professzionális gasztronómiai felhasználásra ajánlott 3 kg-os alumínium tartályba kerülnek, mely egy speciális közdarabbal közvetlenül, a darálótartály kiiktatásával a darálóra van csatlakoztatva. Ezzel a technológiával az aromavesztést szinte teljesen ki lehet zárni - tudtuk meg a forgalmazótól.