- Kávékorzó tesztcsapat
- Kávékóstoló szemeskávé tesztek
Veronesi Alta Caffetteria - megkóstoltuk a Veronesi csúcsblendjét
A Veronesi Kávépörkölő egy fiatal vállalkozás.1996-ban alapította Roberto Veronesi, akinek profi baristaként az volt az álma, hogy egyszer saját pörkölőt nyisson és saját márkát teremtsen. A szó szoros értelmében családi vállalkozásban dolgoznak, feleségével és testvérével vezetik az üzemet. A rendkívül dinamikus fejlődés következtében folyamatosan növelni kellett a kapacitást és helyhiány miatt többször költözött a cég, végül 2001-ben egy modern ipari parkban találta meg jelenlegi helyét, Reggio Emilia tartomány Bagnolo nevű városkájában.
A Veronesi márka Lengyelország, Ukrajna, Németország, Portugália, Svájc, Franciaország, Bulgária, Románia, Görögország és Hong Kong után megérkezett Magyarországra, hogy meghódítsa a kávérajongókat,- legyenek akár kotyogót, podos gépet, vagy profi espresso gépet használók. Az Alta egy 90% arabika és 10% robuszta arányú keverék, amely frissességét a 3kg-os fémtartályos csomagolásnak köszönhetően kiemelkedően megőrzi. A Veronesi márka kizárólagos magyarországi forgalmazója is Il Moretto Kávé Kis és Nagykereskedés - tudtuk meg a forgalmazótól.


Ebben a keverékben megfelelő módon vannak egyensúlyozva a legjobb minőségű arabika és robuszta kávék, így egy lágy, tartós ízt alkot, csokoládé és szárított gyümölcs útóízzel. (80% arabika és 20% robuszta arányú keverék) - tudtuk meg a forgalmazótól.
“A jó dolgok mindig annak a szenvedélyéből fakadnak, aki megkreálja őket.” Pontosan ezt gondoltam 1979-ben amikor megszületett a Roen kávé: az én elképzelésem az eszpresszo kávéról, amit azóta is viszünk előre, a családomnak köszönhetően; a kézműves tapasztalatok és szenvedélyeknek, annak hogy mindig a legmegfelelőbb nyers kávékat keressük és válogatjuk , pörköljük. Folyamatosan új utakat keresünk, új megoldásokat, új ízeket, illatokat, aromákat. A Roen Costa Del Sol egy megfelelően kiegyensúlyozott egyvelege az édeskés, könnyed arabika kávéknak és a kesernyés, intenzív robusztáknak (80% arabika és 20% robuszta arányú keverék) -ez a főbb jellemzője ennek a kellemes, lágy minőségű kávénak, mindamellett hogy krémes -ezért a nap bármely szakában fogyasztható - tudtuk meg a forgalmazótól.