Menu

A kávéval, kávékészítéssel, és kávézással kapcsolatos szavak magyarázatai

63 bejegyzés van a lexikonban.
Keresés a lexikon bejegyzései között
Kezdődik ezzel Tartalmazza a keresőszót Pontosan megegyezik Hasonló a keresőszóhoz
Összes A B C D E F H I K L M N O R S T W
Bejegyzés Meghatározás
Latte art

A tejhabkészítés és öntés szinte művészi módja. A bársonyos állagú tejhabból és a kávé felszínén lévő krémből mintázat alakítható ki. Gyakori minta a szív és a virág, de terjed a színes cukrokkal való tejhabfestés divatja is.

Latte macchiato

Az üvegpohárban szervírozott latte macchiato már látványra is gyönyörű. Elkészítesekor a pohárba először forró tejet öntenek, arra jön a kávé, mely többnyire egy ristretto, vagy egy eszpresszó, végül pedig, mint a remekmű megkoronázásaként, hideg tejhabot tesznek a tetejére. És hogy az i-re a pont is felkerüljön, fakultatívan kakaót szórnak a tejhabra. A kávé ráöntése a tejre lassan, megfontoltan, érzéssel történik; ennek köszönhetően lesz oly szép réteges a latte macchiato, mely nem összekeverendő a Caffé macchiato-val.

Lungo

Caffé lungo = hosszú kávé. A ristretto fordítva, a szokásos mennyiségnél valamivel több vízzel (itt pedig az őrlést kell valamivel durvábbra venni). Eszpresszó csészében kínálják, és az eszpresszóval megegyező kávémennyiséget tartalmazza, azonban a csészét szinte színültig megtöltik. A kávé ezáltal, vízesebbé, hígabbá válik, mégis íze csak kevésbé intenzívebb, mint az eszpreszóé.

Kávékorzó Független Kávémagazin - Kávélexikon

Támogató partnereink

althaus teaavx kávékbristot kávébwt vízkezelési technológiákcarraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaeco sagevaldocafe