KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Automata kávéfőzők

Több
5 éve 9 hónapja - 5 éve 9 hónapja #8755 Írta: endre.kószó
endre.kószó válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Legtöbbször a tartályba kerül a zacc, de sajnos gyakran késve érkezik a főző dugattyú és igy a másik oldalra (visszafelé) kotorja le a zaccot. Ha valakinek ismerős a probléma, jól jönne a segítség a hiba okának kiküszöböléséhez! Köszönöm!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
5 éve 9 hónapja #8756 Írta: Krupiz
Krupiz válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Köszi! Kb. nekem is ezek jutottak eszembe, de reménykedtem, hogy van ennél korrektebb megoldása is :) Nem is értem, hogy mi értelme ezt így megcsinálni?! :confused:

secondbolt írta: Finoman kopogtatni, esetleg késpengét kell benyomni a tartály és a dugó közé.
Dremellel leszedni a dugó peremét és akkor kifeszegetni....
Közben lehet imádkozni hogy jöjjön ki, és a tartály ne törjön össze.
Egyébként a dugó 400 Ft, a mágnes 1900 Ft a Cady-nél.

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
5 éve 9 hónapja #8757 Írta: G.BALAZS
G.BALAZS válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Sziasztok.
Siemens EQ5-höz kérnék segítséget.A probléma a következő: Bekapcsolás után öblítést megcsinálja, majd kávéfőzés indítás után (darál,tömörít, vízpumpa megy,tálcába nem csorog ki víz, de nem fől ki kávé) "Check Water Tank", "Please Wait" (itt kidobja a kávézaccot ami vizes, nem száraz) majd "Pull Milk Frother". Kihúzva víz folyik, majd"Push Milk Frother". Ezt megcsinálja 2x,3x és utána teljesen jól működik lefőzi a kávét. ::tan:: ::hmm::

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
5 éve 9 hónapja - 5 éve 9 hónapja #8758 Írta: nagim
nagim válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Üdv!

Egy Saeco Talea Touch-csal kapcsolatban kérdeznék.

A kávé ledaralasa után a dugattyú elindul felfele a tömörítéshez és a frissen darált kávét kinyomja a KPE hátsó felére.

Miután lefozte a kávét (lehet, hogy ezzel összefügg), a fozoterben sokszor bentragad a zacc egy része, a pogácsa is vizes, sokszor el sem jut a zacctartalyig. Csatoltam képeket a jelenségről.

Mi lehet a gond, találkozott már valaki hasonlóval?

Előre is köszönöm!
Mellékletek:

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
5 éve 9 hónapja #8759 Írta: makai.sándor
makai.sándor válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
Sziasztok,
Tudom ez nem pont a kávégép ajánló topic, de hátha ...
A lényeg tehát: Eddig, illetve tavaly novemberig a jó kávét nekem (nekünk) a jó kis 3 személyes olasz kotyogóból kifőzött kávé jelentette (na meg a spéci kávék néha a kávéházakban). November végén vettünk nagyon nagyon akciós áron egy Saeco Incanto HD8915 automata gépet. Megismertük és megszerettük az igazán jó ízű kávék világát (bár a csészéket minden alkalommal mikróban kellett forrósítani mert különben hideg lett a kávé mire inni akartam) és használtuk örömmel a gépet, amíg az első vízszűrőnek le nem járt az ideje (kb 5 hónap után). A gondok ekkor kezdődtek. A gép lekapcsolta a szűrő jelenlét kijelzést, de nem kért vízkőtelenítést. Először állandó levegősödést kezdett jelezni, (itt csináltam egy vízkő eltávolítást a gyári folyadékkal, de közben az előírt kenéseket tisztításokat elvégeztem ) majd egy idő után egyre nehezebben, végül egyáltalán nem tudta magát légteleníteni. Szervíz, víz érzékelő csere. Eltelt 2-3 hét és meghülyült az elektronika, vagyis szinte a neki tetsző folyadék mennyiséggel főzte le a kávét. Szervíz, vezérlő panel csere. Ismét eltelt 3-4 nap és megint levegősödést jelzett, majd egyik kávé főzés közben elakadt levegősödés üzenettel és soha többet nem futott le a légtelenítés folyamat. Szervíz, csere utalvány és most kellene egy másik gép, na de milyet?

Milyen gépet ajánlanátok, amivel ízletes kávét tudunk főzni (napi 4-6 adag max) és megbízható cucc marad évekig akár. A manuális karos gépek közül melyik ami a most kapható újak közül ajánlott? Fontos szempont, hogy 1 adagot és akár egyszerre ennek a dupláját is le tudja főzni. Ha automata, akkor teljesen felesleges funkció a különféle spéci tejes kávék készítése, mert olyat nem iszunk soha.

Elkezdtem a témában olvasgatni, de csak nagyobb lett a zűrzavar és elbizonytalanodtam. Nem vagyunk nagy kávé ínyencek, csak finom legyen a reggeli kávé és amit ebéd után iszunk, a gép meg működjön és megbízható legyen, mint a jó öreg kotyogóm...

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
5 éve 9 hónapja - 5 éve 9 hónapja #8760 Írta: stilnox
stilnox válaszolt a következő témában: Automata kávéfőzők
én felújított jura gépet választanék. most csináltam meg egy jura e20. brutál kávét csinál,mint egy kávéházi kávé,Omnia karavánnal főzve! 3 fokozatban állíthatod a kávé erősségét. a pénztárcád ad választ mit és mennyiért szeretnél.karos gépek közül a felújított pl:jura classic 100,stb.azért írom ezt mert van több gyártónak is ilyen gépe,(saeco...) ajánlanám,réz bojlerrel.de csak felújítva,garival mert ezek 20-25 év körüliek... ez az én ajánlatom! A minőséget ne áldozd fel a "dizánj"oltárán...! Hajrá,jó keresgélést!

Kérjük, hogy Bejelentkezés vagy vagy Fiók létrehozása, hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Moderátorok: secondbolt
Oldalmegjelenítési idő: 0.726 másodperc