[answer author=SiD link=topic=308.msg10641#msg10641 msg=10641][/answer]
Szevasz SiD!
Semmi rosszat nem tudok a Solis/Schaerer illetve az Acquaviva gépekről elmondani kávéfőzés szempontjából. Még nem láttam az általad említett Acquavivához hasonló gépet abból a szempontból, hogy ennél a darált kávé fűthető hengerbe folyik bele. Ha ez alacsonyabb és "dizájnosabb" lenne, akkor ilyen gépem lenne itthon.
Javítás szempontjából ha a kettőt összehasonlítom akkor az Acquaviva toronymagasan vezet, százszor jobban hozzáférhető, sokkal egyszerűbb.
Jelenleg egy Schaerer Sienna panel szivat alaposan. A központjukkal beszélve elmondtam a gondomat, és most vagy egy technikai analfabétával beszéltem, vagy egy önmagát Istennek képzelő illető lekezelő válaszai után elköszöntem, letettem a telefont. Pedig bemutatkoztam, és közöltem hogy márkaszervizből keresem technikai tanácsért. Szerintem ez az "illetékes illető" azt hitte, hogy rajta kívül senki nem látott szétszedett Siennát. Maradjon meg ebben a tudatban, de ilyen lekezelő magatartás után a központi szervizt személy szerint senkinek sem ajánlom. Jövő hétre megkapom azt a logikai IC-t ami a kijelzős panelen tönkrement. Még nem látom át a panelen levő alkatrészek szerepét, nem tudtam annyira belemerülni, hogy időm legyen a folyamat teljes áttekintésére.
Tehát ezen típus felületszerelt (SMD) alkatrészekkel ellátott panelja okozhat némi fejtörést a szerelők részére, de a gép egyébként nagyon jó, strapabíró masszív kivitel. Csak a két darab hengeres kazánra kell vigyázni, ha valaki szétszedi akkor később szeret szivárogni. Egyébként megfelel azoknak a feltételeknek, melyet személy szerint egy kévéfőzővel szemben támasztok.
Az Odea Go is jó, nagyon halk a kerámiakéses darálója, szervizes tud állítani a darálási időn, de a Giro szerintem jobb. Három fokozatban állítható felhasználó által a darálási idő, kettő szelepen keresztül folyik át a kávé, szép krémes kávé készíthető vele.
Royal Professional géppel nem próbálkoztál? Szinte minden állítható rajta a kívánalmaknak megfelelően. Több fokozatban állítható a vízhőmérséklet, és egy adott hőmérsékletnél a daráló állítása után három kávéval nem foglalkozok, de a negyediket már megnézem, mert az már azzal az új beállítással készült amire állítottam a darálót (2-3 adagnyi a darálóban már benne van). Türelmes beállítással szerintem az aroma is kihozható ezzel a géppel, nem csak a crema.
"Aki tudja az csinálja, aki pedig nem, az tanácsokat ad hogyan kellene csinálni."