KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

hullám hostel révfülöp portálA nyári balatoni szezon kezdetén úgy érzem érdemes és indokolt foglalkozni kávézás tekintetében is a Hullám Hostellel függetlenül attól, hogy nem egy kávézóról van szó. Az északi parton a 71-es út mentén álló piciny szálló régóta a hátizsákos turisták kedvelt célpontja, érkeznek ide a világ minden tájáról évről-évre, de közkedvelt megállója iskolai kirándulásoknak is.

center café kecskemét portálEzúttal ismét Kecskemét főterére, a Rozmaring Bisztróval szimbiózisban élő Center Caféba látogattunk el. A belső szolidan elegáns, sötétebb napokon enyhén intim félhomályba burkolózó, hangulatos nagyfoteles sarokkal, a hangfalakból diszkréten halk, kellemes jazz szól. A pult tisztán high-tech hangulatáról a sok fémburkolatú daráló és a kétfejes Faema kávégép gondoskodik. Amikor alkalmas rá az idő, érdemes a teraszon helyet foglalni, árnyas kilátás nyílik a város főterére.

a kávé háza belső térA közelmúltban teljes arculatváltáson átesett szekszárdi kávézóban igen jól sikerült megvalósítani az elképzelést, miszerint a megszokott miliővel teljesen szakító, azzal homlokegyenest ellenkező design jellemezze azt. Mint a tulajdonostól, Tóth Sándortól megtudtam, két fontos dolog hívta életre a változtatást. Az egyik, hogy a megnövelt alapterülettel több vendégnek adhasson helyet az üzlet, ill. mindezt kényelmesebb formában tegye.

pascucci kávézó portálA több, mint 100 éves múltra visszatekintő olasz kávéüzem, a PASCUCCI, ideális partnernek bizonyul a kifinomult és korszerű kávékultúra magyarországi népszerűsítésében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 2011-ben a Top 10 Kávézója közé beválasztották a Váci úti TESCO EXTRÁBAN megnyílt magyar tulajdonú Pascucci Kávézót. A fiatalos lendülettel megtervezett pavilonban szinte azonnal életre kelt e napi rendszerességre építő kávézó. Két tulajdonosa közül Rudas Ferenc az, aki a vendéglátás klasszikus értékein edződve igyekszik szertartássá érlelni az igényes kávézást. A Pascucci Kávézó másik tulajdonosával, Dr. Horváth Patrikkal beszélgetünk a díjról, a kávéról és arról miként kerül egy jogász a babkávék bűvöletébe.