KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Tiszta vizet a kávéba

Víz Szinte minden italról (alkoholosról is) el szokás mondani, hogy egyik legfontosabb korlátozó tényezője a készítése során felhasznált víz tisztasága. Klórozott, vasízű vízból nem lesz finom eszpresszó. Alapvetően három út...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Barista Világbajnokság 2. nap

barista világbajnokság 2. nap programokFolytatódnak a versenyek Bécsben a Barista Világbajnokságon. Az eseményeket folyamatosan nyomon követjük, és megosztjuk olvasóinkkal.

A jobb oldalon felül pedig folyamatosan frissülnek a linkek, az elérhető tartalmak függvényében. Amint hozzáférhető lesz a hivatalos időbeosztás (bár várható késés), akkor azok szintén elérhetőek lesznek a Kávékorzón is..

A mai napon folytatódik a World Barista Championship, aminek első körében Molnár Attila nagyon szép, összeszedett produkciót mutatott be.

Elkezdődik a World Cup Tasters verseny is, amiben Horváth Lajos (Luigi-Kávékorzó) képviseli hazánkat.

Szurkoljunk együtt a Magyar Barista Csapatnak!

Élő videóközvetítés:

World Barista Championship
Pogramok 2. nap

World Cup Tasters

Ma Horváth Lajos (Luigi)
dél környékén az 5. csoportban

World Brewers Cup