KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Hullám Hostel Révfülöp, Füredi út 6.

hullám hostel révfülöp portálA nyári balatoni szezon kezdetén úgy érzem érdemes és indokolt foglalkozni kávézás tekintetében is a Hullám Hostellel függetlenül attól, hogy nem egy kávézóról van szó. Az északi parton a 71-es út mentén álló piciny szálló régóta a hátizsákos turisták kedvelt célpontja, érkeznek ide a világ minden tájáról évről-évre, de közkedvelt megállója iskolai kirándulásoknak is.

hullám hostel révfülöp kertA hely egyedi hangulata rendkívüli, nagyszerűsége egyszerűségében rejlik. Minden megvan ami szükséges, de semmi felesleges sallang. A kb. 90 fő kapacitású épületbe rögtön az utcára néző báron keresztül lehet bejutni, illetve rajta keresztül sétálva egy nagyon szép pihenő kertben találhatjuk magunkat. Lássuk ezek után, mi indokolta hogy kávéval kapcsolatban foglalkozzunk a hellyel?

Itt maga a kávé nem elsősorban kulináris élvezeteket szolgál, hanem inkább a klasszikus funkcióját tölti be: frissít,élénkít, felébreszt vagy ébren tart. Főképpen erre van szükség, mert a hely állandó jó hangulata miatt itt nem nagyon fekszik korán senki, a csodálatos környéken /Káli medence/ tett kerékpáros, gyalogos túrák vagy az egész napos strandolás után pedig könnyen elpilledünk.

Ilyenkor jól esik egy frissítő eszpresszó vagy kapucsínó. A kávégép egy kétkaros San Remo Capri Deluxe, a őrlőben pedig Carraro Globo Rosso található. A blendben a 70% robusta kávé jelenléte garantálja, hogy a fogyasztott ital megfelelő élénkítő és ébresztő hatással bírjon. Érdekesség, hogy a kávés csészék egyedi, iparművész által készített és égetett kerámiák.

hullám hostel révfülöp kávégéphullám hostel révfülöp csapoláshullám hostel révfülöp eszpresszó

Balaton körüli kerékpáros vagy motoros túrák alkalmával, de akár autóval erre járva is érdemes itt egy rövid pihenőt tenni, élvezni a hely valóban rendkívüli hangulatát egy jó kávé vagy egy hűsítő ital mellett.

Mivel nem kifejezetten kávézóról van szó, így külön pontozásos értékelést nem adok, a hangulatot pedig remélem némiképp sikerül a fotókkal érezhetővé tenni.