KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A város legjobb kávéja – szerintünk. Tamp & Pull Espresso Bar

tamp & pull kávézóKét hete új helyen ihatjuk a város legfinomabb kávéját! Koffein ügyben tényleg nem viccelünk, úgyhogy legnagyobb örömünkre bukkantunk rá a Czuczor utcában nyílt Tamp & Pull Espresso Bar-ra. Hogy mitől olyan szerencsések a Corvinus-os egyetemisták, amiért a közelükben nyílt az üzlet? Attól, hogy minden, ami a kávéhoz kapcsolódik tökéletes minőségben kapható itt. Ráadásul körülbelül fele annyiért, mint a nemzetközi kávézóláncok bármelyikében.
Koffein feketén-fehéren

Kezdjük az elején - nem a kávébaboknál, azokról majd később -, ott, hogy belépünk az üzletbe. Szemben a biztosíték: nem csak espresso bár az Espresso Bar. Egy fekete táblára vannak felírva a különböző fantázianeveken futó cappuccinók, macchiatók, a különböző hosszúságok és ízesítések. Egyből felmerülnek a kérdések: mi az a LIBY, hogy készül a KV-Cola és mi az a rengeteg kis készülék a hatalmas, átlátszó üvegű kávéfőző gép mellett..

A kezdetekről egyébként még annyit, hogy nem is olyan régen a Barista Világbajnokság hatodik helyezettje megdícsérte az akkori belvárosi Coffeebreak baristájának tejhabját. Attila bókja tartósnak bizonyult, és Ádámmal együtt – akik azóta megnyerte már a Latte Art Bajnokságot –nyitották meg két hete a Tamp & Pull Espresso Bar-t.

tamp & pull kávézó török ádám

Coca alternatív

Filterkávé, melasz, cascara, citrom és jég szódával dúsítva – KV-Cola-val indítjuk a kóstolósort. Frissítő, finomabb, mint a cola és majdnem megéri lemondani érte egy kávéról is. Azért mi - pont itt - nem vetemedünk erre, úgyhogy gyorsan rendelünk is egy cappuccinot. Míg lefő a kávé és elkészül a tejhab, van idő alaposabban megnézni a falakat díszítő képeket, a csodálatos régi kávéfőzőgépet, a vendégek által teljesen teleirkált fehér tábla feljegyzéseit.

tamp & pull kávézó coca alternatív

A képek pont olyan messzi tájakat ábrázolnak, mint amilyen messzi farmok kávébabjaiból készül a fiúk által használt Has Bean őrlemény. Ez amiatt különleges, mert Stephen Leighton, a szenvedélyes bab-vadász nagyon megválogatja, hogy kik főzhetik piros csomagolásban kapható feketéjét.

tamp & pull kávézó kapucsínók

Puding próbája

Tamp & Pull. A név az espresso készítés utolsó két lépését jelöli a csészébeöntés előtt. Ilyen egyszerű lenne? Nem, a kávé nem elég. Ezt a leglágyabb habos cappuccino, majd a palatáblán felszolgált hideg tejhabbal cifrázott espresso kóstolása után látjuk be. Utóbbira már az asztalon, tőlünk 30 cm-re olvad rá a barnacukor, amit csak az fokoz, hogy pörkölt, karamellizált pekáni diót is kapunk mellé.

Mindezt négy-ötszáz forintos áron. A LIBY-re keresztelt (eddigi) kedvencünk egyébként egy törzsvendégről kapta a nevét. Ez szokás marad, ahogyan valószínűleg a barátságos vendéglátás és a folyamatos újítások is az elkészítést, illetve az alapanyagokat tekintve.

tamp & pull kávézó kávé lefolyás

De tényleg az egészben az a legjobb, hogy az exotikus alkimista hozzáállást képes felülmúlni az íz.

Örülünk, meghatódunk, visszajövünk.

Forrás: We Love Budapest