KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Ki is az a Barista?

Vannak a vendéglátásnak olyan sajátos területei, amelyeket hosszú időn át nélkülözni kényszerült a vendégközönség. Így a borok, a koktélok világa egészen a kilencvenes évekig várt arra, hogy ...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Barista Világbajnokság Szöul

barista világbajnokság szöulJuhász Edit (latte art) és Orosz Ákos (Coffee in good spirit) versenyzőink Hajcsunk Tibor kíséretében útra kelnek Szöulba, hogy november 1-4-ig képviseljék hazánkat a 2012 évi világbajnokság utolsó rendezvényén

Live stream: http://new.livestream.com/worldcoffee

A részletes programot pedig ezen a linken lehet megnézni.


Az indulás előtti percekről Tóth Sándor készített egy kis videót: