KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Tiszta vizet a kávéba

Víz Szinte minden italról (alkoholosról is) el szokás mondani, hogy egyik legfontosabb korlátozó tényezője a készítése során felhasznált víz tisztasága. Klórozott, vasízű vízból nem lesz finom eszpresszó. Alapvetően három út...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Hosszú kávé máshogyan - Hario V60

A hosszú kávéra, vagyis a csöpögtetős eljárással készített kávéra sokan csak legyintenek, pedig ebben a műfajban is lehet nagyszerű minőséget produkálni. Természetes itt is nagyon fontos, hogy tisztába legyünk a...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

I. Magyar Aeropress Bajnokság

I. magyar aeropress bajnokságA LUCKY CAP és az AEROPRESS.hu közös szervezésében 2012. november 24-én megrendezésre kerül az I. MAGYAR AEROPRESS BAJNOKSÁG.

Helyszín: 7100 Szekszárd, Fürdőház u. 14.

Időpont: 2012. november 23.

Jelentkezési határidő: 2012. november 18.

Nevezési díj: 5.000 Ft.

Belépő látogatóknak: 400 Ft-os támogatójegy váltásával lehetséges

Jelentkezni lehet az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen a név, lakcím, email cím, és telefonszám megadásával.

Versenyszabályzat

- A szabályok becsületesek, egyenesek, előre mutatóak, a zsűritagok értékelni fogják az íz tisztaságát, ki fogják emelni a legjobb Aeropress-el készített italt.

- Fő szabály - Az ital kívánt térfogata 2 dl, amit a helyszínen biztosított cupping csészében kell felszolgálni.

- A versenyzők tetszőleges vizet használhatnak az italkészítéshez. A szervezők lágyított csapvizet, illetve lágyított PI vizet biztosítanak, ettől eltérő víz igény esetén, azt a versenyzőnek kell biztosítani. Ízesített víz, vagy egyéb összetevő használata azonnali kizárást von maga után.

- Fordulónként három versenyző készít italt.

- Minden indulónak 8 perc versenyidő áll rendelkezésére, ami magába foglalja az 5 percnyi felkészülési időt is.

- Az elkészített italokat egy külön helyiségben tartózkodó háromtagú zsűri értékeli anélkül, hogy tudná, ki készítette az italt.

- Minden forduló után a versenyzőknek a zsűrizési idő alatt kell letakarítaniuk a munkafelületet, a következő forduló versenyzői számára.

- A versenyen minden induló ugyan azt a kávét köteles használni, melyet a szervezők biztosítanak.

- A felkészüléshez a kávéból 250 gr-os kiszerelés a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen rendelhető 3.000 Ft-os egységáron, amely a szállítási díjat is tartalmazza.

- Az egyes fordulókon legjobb értékelést elért ital készítője jut tovább a döntőbe, ahol az elbírálás azonos módon történik.

- A versenyen az indulók a saját, vagy a szervezők által biztosított AEROPRESS eszközöket használhatják.

- Az AeroPress kávékészítőn semmilyen változtatás nem lehet, csak original állapotban lévő termék lehet.

- Ha mindhárom zsűri más-más kávét választ, akkor a zsűri elnöke dönti el, hogy ki a győztes, továbbjutó


Információ az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és a +36 70 775 1927 számon kérhető.

Hivatalos Facebook oldal

Támogatóink: Lucky Cap, Aeropress.hu, Magyar Kávé Egyesület, Kávékorzó Független Kávémagazin

lucky capmagyar kávé egyesület