KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Tchibo Cafissimo DUO - kapszulás kávégép okos megoldásokkal

tchibo cafissimo kapszulás kávéfőző méretKapszulás kávégép, kompromisszumok nélkül. Ez áll a Tchibo legújabb Cafissimo DUO kapszulás kávéfőzőjének ismertetőjében. Minimalista méretének köszönhetően, a legkisebb konyhában is kényelmesen elfér, ugyanakkor tökéletesen képes kielégíteni a legtöbb kávérajongó igényét.

Van, amikor a méret a lényeg. Különösen igaz ez, ha kis lakásban élünk, és mindennek megvan a maga helye. De ha megpillantjuk a Tchibo Cafissimo DUO-t, a világ legkisebb kapszulás kávéfőzőjét, nem lesz kérdés, hogy tudunk-e helyet találni neki a konyhapulton.

A Cafissimo DUO ugyanis nemcsak helytakarékos, hanem dizájn szempontjából is igen jól sikerült kávégép. Hat különböző szín közül választhatjuk ki, hogy otthonunkba melyik illik a legjobban. A klasszikus konyhai berendezésekhez tökéletesen passzol a fehér vagy fekete, a modern bútorok mellett pedig jól mutat a piros vagy a csokibarna kávégép. A bátrabbak választhatnak még a padlizsánlila vagy a kék szín közül is.

tchibo cafissimo kapszulás kávéfőző színválaszték

A dobozból kicsomagolva két meglepetés is éri az embert, az egyik, hogy valóban milyen pici ez a kávégép, a másik pedig a súlya. Jó nehéz, vagyis látszik, hogy nem spóroltak az anyaggal. Maga a készülék kidolgozása is igényes, jók a felhasznált anyagok. További piros pontot érdemel a készülékhez csomagolt magyar nyelvű leírás. Tökéletesen le van benne minden írva, kitérve az olyan trükkökre is, hogy a legjobb eredmény érdekében melegítsük elő a csészét. A csomagban ráadásnak kapunk egy speciális vízkőtlenítő folyadékot, aminek használatával meghosszabbíthatjuk készülékünk életét.

tchibo cafissimo kapszulás kávéfőző kezelésKezelése rendkívül egyszerű, így az senkinek sem okozhat problémát. A kapszula behelyezése után a gép tetején lévő gombot a kívánt irányba kell elfordítani, attól függően, hogy eszpresszót, vagy caffé cremát, illetve hosszúkávét szeretnénk készíteni. Majd megnyomva a gombot elindul a kávékészítés. Jó megoldás, hogy az italhosszúságok kedvünk szerint programozhatóak. Egyszerűen addig kell nyomva tartani az indítógombot, ameddig elérjük a kívánt mennyiséget, majd el kell engedni, amit a Cafissimo DUO megjegyez.


 
Az aprócska Cafissimo DUO további különlegessége, hogy két nyomásfokozatú rendszert használ a kávékészítéshez. Magasabb nyomással dolgozik ha eszpresszót szeretnénk készíteni, és alacsonyabbal, ha caffé cremát.

tchibo cafissimo kapszulás kávéfőző kapszulákA géphez kapható kapszulák nagyjából 7g frissen őrölt Tchibo kávét rejtenek aromazárt csomagolásban. Így a kávé garantáltan megőrzi minőségét, zamatát egészen az elfogyasztásig. A légmentes aromazáró kapszula nyolcféle ízben kapható. Kizárólag 100 százalékban fenntartható gazdálkodásból származó nyerskávé felhasználásával készülnek. Választhatunk a caffè crema enyhe és telt variációi, illetve az olaszos karaktereket idéző kraftig és elegant eszpresszó kávék közül. Ha pedig este kívánnánk meg a kávét, akkor a koffeinmentes változat is elérhető a kínálatban.
tchibo cafissimo kapszulás kávéfőző rainforest alliance
A fenntartható kávétermesztés az alapja, annak hogy a kávéfogyasztók minden reggel kiváló minőségű kávét élvezhessenek és a jövő nemzedék kávétermesztőinek is biztosítsák a megélhetést. Annak érdekében, hogy a Tchibo biztosítani tudja azt, hogy a Cafissimo kapszulák 100 százalékban fenntartható gazdaságból származó kávét tartalmazzanak, együttműködik nemzetközileg elismert fenntarthatósági szervezetekkel.

tchibo cafissimo kapszulás kávéfőző utzA Cafissimo kapszulák teljes szortimentjéhez felhasznált nyerskávé olyan kávéültetvényekről származik, melyek megfelelnek a Rainforest Alliance CertifiedTM tanúsító sztenderdjeinek vagy az UTZ Certified fenntarthatósági előírásainak.

Ezekkel a partner szervezetekkel együtt a Tchibo támogatja az ökológiai és szociális szempontból is fenntarthatóbb termesztési módokat, és a klímavédelmet. Ilyen módon minden egyes Cafissimo csésze elfogyasztásával a kávéfogyasztók hozzájárulnak a környezet védelméhez és a termőterületeken dolgozók életkörülményeinek javításához.

Mint minden kapszulás kávégép vásárlásakor, most is arra biztatom az olvasókat, hogy lehetőleg kóstolják meg az adott géphez elérhető választékot, mivel legtöbb esetben ezek a készülékek csak saját kapszulájukkal működnek!

Pro:
  • kis méret (bárhol, könnyen elhelyezhető)
  • igényes, minőségi kidolgozás
  • egyszerű kezelés
  • ötletes megoldások
  • elfogadható kávéminőség
Kontra:
  • picit gyors lefolyás
Trükk:
  • Ha benne hagyunk egy használt kapszulát, akkor a következő kávékészítés előtt, valamelyik programot elindítva átmelegíthetjük a rendszert, illetve a csészét is.

A világ legkisebb kapszulás kávéfőzője, a Cafissimo DUO, 18 990 forintért vásárolható meg a hazai Tchibo-üzletekben vagy a www.tchibo.hu webáruházban . A különböző színek limitált kiadásban, a készlet erejéig elérhetőek.