KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

MoKambo Buon Gusto és Oro teszt - MoKambo Oro

Tartalomjegyzék

 

mokambo oroKávé típusa: MoKambo Oro

Ár: 4920.- Ft, Forgalmazó adatai

Név/konfiguráció
A krém egységessége és tartóssága (a megadott szempontok alapján)
íz harmónia (Az édes, a savas és a keserű egyensúlya)
Testesség (testes, lekerekedett, sima)
Ár/érték arány
Összpontszám
Luigi/Faema Family őrlő és kávéfőző
4
9
4
8
25
Monyesz/ Solis SL90
3
7
3
7
20
Blaze/Gaggia Evolution-Iberital Challenge
3
8
4
10
25
Jobog/Saeco Crema bronzbojlerrel, OPV-vel ellátva, nyomásfokozó nélküli kar+Iberital őrlő
3
8
4
8
23
SiD/Olympia Express Club + Anfim Best, Quick Mill 0650 + Gaggia ipari őrlő
5
8
3
8
24


Név: Szöveges értékelés, konklúzió
Luigi A krém nagyon jó, mert jól megtartotta a cukrot, elég vastag is volt, de ha a Buon Gustohoz viszonyítom amire maximumot adtam, akkor ennek azért egy egységgel gyengébb krémje van. Finom enyhén kesernyés ízben feltűnik a dió vonalon a dió, mandula, és pörkölt földimogyoró íz is. Fogyasztás után hosszan megmaradt a kellemes kávéíz a számban. Ekkor előjön belőle egy kis kenyás savanyúság, ami azért nincs túlsúlyban, teljesen harmónikus. Jó eszpresszónak, ristrettonak, és főleg cappuccinónak. Ez utóbbiba véleményem szerint fontos, hogy a kávé jellege képviselje magát és barna cukor nélkül is legyen meg benne az enyhe karamellás kávéíz. A MoKambo Oro-ban ez megvan, kiváló alap egy jó kapucsínóhoz.
Monyesz A babok közepesen sötét pörkölésűek, enyhén fényesek-olajosak, szépek, válogatottak, kevés a törött szem. Illatuk dohányos-füstös jellegű, nem túl erős (ezt okozhatja a nem friss bontás). Daráláskor nem csomósodik. Tartós, közepesen vastag crema, cukor süllyedése után záródik, fogyasztás során végig megmarad, közepesen olajos, színe közepes mogyoróbarna.Egyetlen íz, a keserű dominál, ami nem tolakodó, szépen ellágyul, harmonikussá válik. A domináns íz mellett nem túl erős diós-mogyorós íz van a háttérben, ami viszont nem marad meg tartósan.kicsit fáradt kávé benyomását keltette. Savasság nem tapasztalható. Közepesen testes, markáns ízű. Eszpresszót és kapucsínót főztem belőle, elsősorban az előbbinek tartom alkalmasnak, de a tej kellemesen fedte el a kesernyés ízt, ezért kapucsínónak is megfelelő lehet.
Blaze

A  tetszetős csomagolás kibontása után a kávébab illata nagyon kellemes kakaós, és  édeskés. Közepesen sötétre pörkölt, a kávé szemek enyhén olajos kinézetűek. Krémje erős, közepesen vastag : a cukrot jól megtartja.  Nem annyira keserű, fanyar mint a Buon Gusto : utóíze sem annyira  kesernyés.  Halványan érezhető egy kis mézes , és talán csokis íz is.
A kávé igen kellemesen édes : lekerekedett ízű.  A kávé risztrettóként és  eszpresszóként is egyaránt kitűnő.  Kapucsinóként, lattéként is fogyasztható, de nem tökéletes alapanyag hozzá véleményem szerint.  Fogyasztási összképe kiváló, árkategóriáját tekintve szintén kiváló kávéként értékelhető.

Jobog

Babok illata csokis. Krémje sötét, nem sok, nem is túl tartós de nekem elég. Nem a krémet isszuk, hanem a kávét ugyebár. Feleségem szerint „régen ilyen volt a kávé”. Ebből ne asszociáljunk kotyogós karavánra, egyszerűen csak ez egy klasszikus kávé íz. Az előző kávéra sokban hasonlít, ugyanaz az iskola. Nem minden gyártónál van ez így. A kávé dióízű. Az előzőnél még enyhébb keserűség, hátul bujkál jelzésként. Több ízréteget ebben sem találok, nem is igen hiányzik. Utóíze hosszú, egészen későn étcsokis, nyomokban gyümölcsös és füstös. A szájban erős teltség-krémesség érzetet kelt. Ajánlat: önállóan eszpresszónak rendszeresen, risztrettónak.

SiD
Krém megfelelő, a tesztelt kávé kellően friss volt, szépen jött le, tigrismintás krém. Étcsokis, diós-mogyorós utóízzel, nagyon kellemes, kiegyensúlyozott, tipikusan olaszos bár-keverék. Kicsit hőmérsékletérzékeny, kesernyés ízek jobban kijönnek, ha nem megfelelő a vízhőfok.

mokambo oro tesztmokambo oro espressomokambo oro teszt elfogyott

Összesítés: A MoKambo Oro egy nagyon jó ár/érték arányú, megfelelően pozícionált kávé. Szép, közepesen vastag, mogyoróbarna krém jellemzi, kiegyensúlyozott, kellemes, nem túl bonyolult diós, mogyyorós, étcsokis ízvilággal, amely fogyasztás után is hosszan megmarad. Ajánljuk eszpresszónak, risztrettónak, de tökéletes alap lehet egy kellemes cappuccinóhoz is. Kicsit hőmérsékletérzékeny, kesernyés ízek jobban kijönnek, ha nem megfelelő a vízhőfok.

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!