KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

SPAZIO Caffé 1055 Bp. Szent István krt. 17.

SPAZIO Caffé 1055 Bp. Szent István krt. 17. portálAz elmúlt években jó néhány kávézóban megfordultam vendégként, ill. tesztelés céljából is és meg kellett állapítanom, hogy a Manuel referencia kávézója ízlésesség és berendezés szempontjából igencsak előkelő helyen áll köztük.

Mind a bútorzat és a dekorációk, mind a géppark meglehetősen átgondolt és profi hozzáállást sugall, így nagyon kíváncsi voltam, hogy az ital minősége terén hasonló színvonallal találkozom-e.

SPAZIO Caffé 1055 Bp. Szent István krt. 17. kávéőrlők, és kávégépNégy ízben látogattam el a kávézóba, fogyasztottam kapucsínót és eszpresszót is, és IGEN. Bizony egyetlen alkalommal sem kellett csalódnom. Nagy odafigyeléssel, minden apró részletre gondot fordítva készültek a kért kávék. Annak ellenére, hogy mindig más baristával találkoztam, a felszolgált ital kitűnő volt.

SPAZIO Caffé 1055 Bp. Szent István krt. 17. kávégépA kávégép nagyon különleges vajszínű fényezést kapott, a darálók szintúgy, ilyennel még nem találkoztam, személy szerint nekem nagyon tetszett ez a design. Két hatalmas Mazzer Kony Electronic őrlő szolgálja a SanRemo kétkaros gépet, frissen, adagonként őrölt kávéval. Választhatjuk a 100% Arabica tartalmú Degusto-t vagy a 70/30-as Capriccio-t, de érdemes mindkettőt is megkóstolni akár, ahogy az egyik alkalommal magam is megtettem.

A kávébabok 3kg-os fémhordókból hullanak a darálók torkába, hogy a hatalmas kúpos őrlőkések tökéletes eszpresszóhoz alkalmas őrleménnyé zúzzák őket. Fejöblítő csapolás, tamperolás, tálca törlés, minden előírásszerűen követi egymást és az eredmény nem marad el, igen jó eszpresszókat fogyaszthattam minden alkalommal.

SPAZIO Caffé 1055 Bp. Szent István krt. 17. eszpresszóSPAZIO Caffé 1055 Bp. Szent István krt. 17. kapucsínó


A felszolgálás gyors, udvarias, a kávé mellett logoval ellátott cukor, szalvéta és egy pohár víz is érkezik. A kapucsínó tejhabja lágy, krémes, kritika nem érheti. Latte art minta nem mindig van, ez barista függő.

SPAZIO Caffé 1055 Bp. Szent István krt. 17. süteményÖsszességében fenntartások nélkül ajánlható helyet ismerhettem meg, amely a mostanában divatos "újhullámos" kávézók mellett egy igen kellemes, klasszikus olasz vonalat mutat, a tökéletes technika, az odafigyelés és a profi személyzetnek köszönhetően.
Mindenképp említésre méltó a hely gasztronómiai szempontból is, szándékomban áll ilyen téren is górcső alá venni a Spazio-t, de mostani látogatásaimnál egyelőre csak a kávéra koncentráltam, bár a képen látható finom sütinek nem tudtam ellenállni. :-)


Az árak:

Espresso, ristretto: 350ft
Cappuccino: 450ft

Pontozás:


1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő: Paljoc
Pontszám: Tisztaság, felszolgálás: 5 / Íz, harmónia: 5 / Ital hőmérséklete:5 / Általános képzettség: 5 / Hely hangulata, személyzet: 5 / Összpontszám: 25

Gratulálunk a kiváló teljesítményhez!